ΑρχικήΠοδοσφαιροΕλληνικό ΠοδόσφαιροΆριελ Ιμπαγάσα, ένας κοντός αλλά θαυματουργός μπαλαδόρος

Άριελ Ιμπαγάσα, ένας κοντός αλλά θαυματουργός μπαλαδόρος

Ο Άριελ Μιγκέλ Σαντιάγο Ιμπαγάσα, γεννημένος στις 27 Οκτωβρίου 1976 στο Μπουένος Άιρες, είναι Αργεντινός πρώην ποδοσφαιριστής.

Έχοντας ως παρατσούκλι το El Caño.

Η συνηθισμένη του θέση ήταν μεσο-επιθετικός, και είναι γνωστός για την τεχνική του κατάρτιση, περνώντας το μεγαλύτερο τμήμα της καριέρα του στην Ισπανία, όπου έπαιξε κυρίως για τη Ρεάλ Μαγιόρκα, εχοντας στο Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 343 συμμετοχές και 33 γκολ μέσα σε 12 σεζόν.
Ο Ιμπαγάσα ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στη Λανούς και μετακόμισε τον Ιούλιο του 1998 στην Ρεάλ Μαγιόρκα της Ισπανίας, μαζί με έναν συμπαίκτη του, τον Γκουστάβο Σιβιέρο (ένας Αργεντίνος, ο Τερματοφύλακας Κάρλος Ρόα, έκανε την ίδια κίνηση την σεζόν 1997-98), εντούτοις με την ομάδα των Βαλεαρίδων Νήσων, που τερμάτισε τρίτη την σεζόν 1998-99, έχασε την ευκαιρία να μπει στη φάση των ομίλων του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ.

Τη σεζόν 2000-2001, ο Ιμπαγάσα, ευρύτερα γνωστός για τις πάσες του που κατέληγαν σε γκολ, συμψηφίστηκε, ένα γκολ του, στα 10 καλύτερα γκολ της σεζόν και συνέχισε ως ένα αναπόσπαστο και βασικό μέλος στην 11άδα -και αρχηγός- για την ομάδα της Μαγιόρκα όπυ και αγωνίστηκε τελικά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μέχρι να φύγει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, τον Ιούλιο του 2003.

Εκεί, ανανέωσε το συμβόλαιό του τον Μάρτιο του 2006, αλλά στις αρχές της σεζόν 2006-07 έφυγε πάλι για τη Ρεάλ Μαγιόρκα, όπου έγινε ένας από τους κορυφαίους πασέρ στη σεζόν 2007-08.

Ο Ιμπαγάσα πήγε στην Βιγιαρρεάλ τον Ιούλιο του 2008 για 1,5 εκατ. Ευρώ, για 2 σεζόν.

Δύο χρόνια αργότερα μετά από δύο όχι και πολύ καλές σεζόν, πέρασε δύσκολα μέσα από μερικά σωματικά προβλήματα, ακόμα και αν κατάφερε να πετύχει 60 συμμετοχές με τη Βιγιαρρεάλ.

Ο 34χρονος, μετακόμισε στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα το 2010, στους Πειραιώτες έμεινε για τέσσερα χρόνια, ενώ τη σεζόν 2014-2015, στα 38 του, αγωνίστηκε με την φανέλα του Πανιωνίου όπου και έκλεισε την καριέρα του.

Τελευταία Αρθρα

”Οι πρόσφυγες δεν επιτρέπεται να επιβιβασθούν”

30 Αυγούστου 1922... Κανείς δεν ήξερε το μεγάλο κακό που ερχόταν…..την μεγάλη φωτιά …η Σμύρνη...

Σμύρνη 1921, ο Χρυσόστομος στην εξέδρα του Πανιωνίου

Μια σπάνια φωτογραφική στιγμή από τη Σμύρνη των τελευταίων χρόνων πριν από την Μικρασιατική...

Oι απελάσεις των Ελλήνων απο την Πόλη το 1964

Στις 16 Μαρτίου του 1964 η τουρκική κυβέρνηση ακύρωσε μονόπλευρα τη Σύμβαση του 1930...

Γεώργιος Κονδύλης, ο Κεραυνός

Γεώργιος Κονδύλης ο Κεραυνός: Το όνομα που οι Τούρκοι δεν ξέχασαν και δεν θα...

Παρομοια αρθρα

Ιμπραήμοβιτς: ”Ο Μουρίνιο έχει τρόπο να μπαίνει στο κεφάλι σου”

"Όταν κερδιζεις ένα τέτοιο βραβείο, θα έπρεπε να ντρέπεσαι, θα έπρεπε να πεις στην...

Mεσούτ Εζίλ, τα τρία τρομερά χρόνια στην Ρεάλ

«Ήμουν πολύ λυπημένος όταν έφυγα από την Μαδρίτη. Θυμάμαι στο αεροδρόμιο, την στιγμή που το...

ΑΠΟΕΛ, η ιστορία και η ίδρυση της ομάδας

Την εποχή της ίδρυσης του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο υπήρχαν ελάχιστα σωματεία που ασχολούνταν με...