ΑρχικήΔιαφοραΒασίλης Καρράς, η γνήσια αντρική λαϊκή φωνή

Βασίλης Καρράς, η γνήσια αντρική λαϊκή φωνή

Ο Βασίλης Καρράς (πραγματικό όνομα Βασίλειος Κεσογλίδης, γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, στις 12 Νοεμβρίου 1953 και έφυγε απο την ζωή στην Θεσσαλονίκη, στις 24 Δεκεμβρίου 2023) ήταν Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής και στιχουργός, ο οποίος υπήρξε ένας από τους δημοφιλέστερους ερμηνευτές στο ελληνικό τραγούδι.

Είχε 2 αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία.

Όταν ήταν 10 ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι.

Επίσης, εργάστηκε στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι «Εγώ αγάπη μου, εγώ».

Παντρεύτηκε το 1973 την Χριστίνα Κεσογλίδη και μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Ειρήνη.

Απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών, αντιμετωπίζοντας καρκίνο.

Κηδεύτηκε στην γενέτειρα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη.

Η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Οι δίσκοι του έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι.

Είχε συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες και στιχουργούς

Είχε κάνει ντουέτα επίσης με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος κια άλλοι πολλοί.

Επίσης, ήταν συνθέτης και στιχουργός και είχε γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Δισκογραφία…

1979 Παράγκες Και Παλάτια (Vasipap)
1980 Αλησμόνητες Ώρες (Vasipap 268 LP- CD)
1982 Τι Λες Καλέ (Vasipap 32)
1984 Να Θυμηθούμε Τα Παλιά (Cosmosrecords LP301)
1984 Γιατί να χωριστούμε (Vasipap 368 LP)
1985 Μη χαθείς (Cosmosrecords)
1987 Απ’ τη Θεσσαλονίκη με αγάπη (Vasipap 458 LP)
1988 Αποκλειστικά για σένα (Vasipap 452 LP)
1989 Αυτή τη Νύχτα (Vasipap 449 LP &11 CD)
1990 10 Χρόνια Βασίλης Καρράς (Vasipap 465 LP &15 CD)
1990 Είσαι παντού (Vasipap 474 LP – CD)
1991 Λέγε ό,τι Θες (Minos 981 LP – CD)
1991 Αστέρια Του Βορρά (Vasipap 498 LP – CD)
1992 Τραγούδια από το Συρτάρι (Vasipap 522 LP – 27 CD)
1992 Δεν Πάω Πουθενά (Minos 478707 LP-CD)
1993 Νύχτα Ξελογιάστρα (Vasipap 539/40 2 LP & 45/46 2 CD)
1993 Πως Τολμάς (Μinos 480051 LP – CD)
1994 Στη Σαλονίκη Μια Φορά (Minos 480249 LP – CD)
1994 Χρέωσέ το σε Μένα (Minos 480594 LP – CD)
1995 Φταις Εσύ (Minos 836933 LP – CD)
1995 Μια βραδιά στα Νέα Δειλινά(live) (Minos 846993 LP – CD)
1996 Τηλεφώνησέ μου (Minos 855238 LP – CD)
1997 Μ’ έχεις κάνει αλήτη (Minos 493568 CD)
1998 Φαινόμενο (Minos CD Single)
1999 Επιστρέφω (Minos CD)
1999 Αυτοπεποίθηση (Minos CD)
1999 20 Χρόνια Βασίλης Καρράς (Minos CD)
2000 Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες του Β. Καρρά 1991-1999 (Minos CD)
2001 Γύρισε (Minos CD)
2002 Τα Δικά μου Τραγούδια (Minos CD)
2002 Λόγια της Νύχτας (Minos CD)
2003 Πάρε το Δρόμο κι Έλα (Minos CD)
2004 Τα Καλύτερα Τραγούδια του Β. Καρρά (Minos CD)
2004 Βασίλης Καρράς 1991 – 2003 on DvD (DvD)
2005 Όλα Ένα Ψέμα (Virus Music)
2007 Όνειρα (Virus Music)
2007 Όλα μου τα χρόνια live (Sony BMG)
2009 Όπως παλιά SEVEN
2009 Live Espresso
2010 Αχ Μοναξιά Μου SEVEN
2010 Σ’ τα Είπα Όλα (Επτά)
2011 Έτσι Λαϊκά (Universal)
2012 Summerlife 2012 • Βασίλης Καρράς Live (Not On Label)
2012 Teatro Music Hall (Next Records)
2013 Κύριος μα…και αλήτης (The Spicy)
2014 Επιλογή μου (Minos EMI)
2014 Τζιβαέρι μου (Minos EMI)
2015 Απ’ Το Βορρά Μέχρι Το Νότο (Minos EMI)
2016 Με Αγάπη Βασίλης Καρράς-BEST OF (Minos EMI)
2016 ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ (Minos EMI)
2017 Αλήτη Με Λένε (Minos EMI)
2020 Ρωτάς Αν Σ’ Έχω Ερωτευθεί (Minos EMI)
2021 Νύχτα Γενάρη (Minos EMI)
2022 Φοιτητές (Ντουέτο με τον Γιώργο Κακοσαίο) (Μinos EMI)
2023 Για Πάρτη Της (Minos EMI)

Τελευταία Αρθρα

Γιούρι Ζντοβτς! Ο Σλοβένος, μέλος της μεγάλης των πλάβι σχολής

Το ταλέντο του Ζντοβτς από την Σλοβενία, τράβηξε την προσοχή των προπονητών της Γιουγκοσλαβικής...

Φραντσέσκο Τόττι! Καπιτανέϊκη συμπεριφορά μέχρι τέλους

Είναι 11 Σεπτεμβρίου 2016, στο Ολίμπικο διεξάγεται ο αγώνας Ρόμα - Σαμπντόρια. Μετά από λίγα...

O Αλεξούδης θα μείνει για πάντα στα κιτάπια του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Αλέξης Αλεξούδης γεννήθηκε στη Φλώρινα. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ερμή Φλώρινας, συνέχισε...

Είναι εύκολο για σένα, είσαι ο Ρονάλντο

''Μερικές φορές ξεχνάω ότι δεν είμαι πια παίκτης και ότι είμαι πρόεδρος, σε μια...

Παρομοια αρθρα

Διονύσιος Σολωμός, ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν»

Ο Διονύσιος Σολωμός, εθνικός ποιητής της Ελλάδας, έφυγε από τη ζωή στις 9 Φεβρουαρίου...

Ο Νίκος Ξανθόπουλος, μίλησε στην καρδιά του Έλληνα

«Πολλές φορές έπαιρνα το λεωφορείο, αυτοκίνητο δεν είχα ακόμη και πήγαινα στο Μαρούσι κι'από...

Ταλίν, η πρωτεύουσα της Εσθονίας που καινοτομεί

Μία δεκαετία μετά την κατάργηση των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες, το Ταλίν, η πρωτεύουσα της...