ΑρχικήΠοδοσφαιροΕλληνικό ΠοδόσφαιροΣτέλιος Μανωλάς, ο μεγάλος αρχηγός της Α.Ε.Κ.

Στέλιος Μανωλάς, ο μεγάλος αρχηγός της Α.Ε.Κ.

Γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1961 στο Γαλάτσι και έμαθε μπάλα στις αλάνες της πόλης, όπως στου Καρποντίνη, οδός Κουρτίου.

Μεγάλωσε στα Καραγιαννέικα, πρώτη του ομάδα ήταν ο Αετός Γαλατσίου στην πλατεία Λιναρά.

Η ΑΕΚ ενδιαφέρθηκε αμέσως για την περίπτωση του και ο ίδιος συμμετείχε στις Ακαδημίες που δημιούργησε ο Λουκάς Μπάρλος, περίπου στα μέσα της δεκαετίας του ’70, εποχή κατά την οποία το “φυτώριο” του συλλόγου βρισκόταν σε μεγάλη ακμή και από το οποίο αναδείχθηκαν επίσης οι Σπύρος Οικονομόπουλος, Βαγγέλης Βλάχος και Λύσανδρος Γεωργαμλής, ποδοσφαιριστές που μαζί με τον Μανωλά υπήρξαν οι μετέπειτα πρωταγωνιστές της πρώτης ομάδας, ενώ ο ίδιος για 20 σχεδόν χρόνια υπήρξε αναντικατάστατο μέλος της Α.Ε.Κ.

Τα πρώτα χρόνια αγωνιζόταν στα άκρα της άμυνας και στη συνέχεια καθιερώθηκε από τον Χανς Τιλκόφσκι ως κεντρικός αμυντικός, ενώ συμπαίκτες του στη μακρά πορεία του στην ΑΕΚ υπήρξαν πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον σύλλογο την εποχή εκείνη, όπως μεταξύ άλλων, οι παλαιότεροι Μίμης Παπαϊωάννου, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Λάκης Νικολάου, Θωμάς Μαύρος, Χρήστος Αρδίζογλου, καθώς και οι μεταγενέστεροι Τόνι Σαβέβσκι, Ηλίας Ατματσίδης, Βασίλης Τσιάρτας, Μιχάλης Κασάπης και Ντέμης Νικολαΐδης.

Συμμετείχε από το 1979 έως το 1998 με τη φανέλα της ΑΕΚ σε 447 αγώνες πρωταθλήματος και σχεδόν 700 συνολικά.

Στις 15 Μαΐου 1983 πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την Ελλάδα, στον εκτός έδρας αγώνα εναντίον της Ουγγαρίας, για τα προκριματικά του Euro 1984.

Συμμετείχε σε 71 συνολικά αγώνες σκοράροντας 6 τέρματα.

Αγωνίστηκε με την Ελλάδα στο Μουντιάλ 1994.

Με την ΑΕΚ κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα: 1978-79, 1988-89, 1991-92, 1992-93, 1993-94.

Τρία Κύπελλα Ελλάδας: 1982-83, 1995-96, 1996-97Ένα Λιγκ Καπ το 1990 και δύο Σούπερ Καπ το 1989 και το 1996.

Τελευταία Αρθρα

Όλιβερ Μπίερχοφ, το χρυσό γκολ στον τελικό του Euro το 1996

«Ημουν ενοχλημένος, ένιωσα ότι πέρασε πολλή ώρα. Ομως έτσι ήταν. Μετά το πέναλτι, η καρδιά μου...

Εις μνήμη των Κύπριων ηρώων

Οι Τούρκοι ετοίμασαν το έδαφος - στο σημείο όπου θα γινόταν η απόβαση -...

Σεργκέι Μπάρμπαρεζ, η εξορία που έγινε ευκαιρία…

Μια απλή επίσκεψη στον θείο του στηn Γερμανία μετατράπηκε σε πραγματική εξορία λόγω του...

Tα νησιά Ίμβρος και Τένεδος

Ο μεθοδικός εκτουρκισμός των νήσων Ίμβρου και Τενέδου και η γενοκτονία τού ελληνισμού τής...

Παρομοια αρθρα

Όλιβερ Μπίερχοφ, το χρυσό γκολ στον τελικό του Euro το 1996

«Ημουν ενοχλημένος, ένιωσα ότι πέρασε πολλή ώρα. Ομως έτσι ήταν. Μετά το πέναλτι, η καρδιά μου...

Σεργκέι Μπάρμπαρεζ, η εξορία που έγινε ευκαιρία…

Μια απλή επίσκεψη στον θείο του στηn Γερμανία μετατράπηκε σε πραγματική εξορία λόγω του...

Ο Mάριο Ζαρντέλ και το έντονο ενδιαφέρον των Ρέιντζερς

To 1996 η Ρέιντζερς έφτασε κοντά στην απόκτηση του Μάριο Ζαρντέλ, μία μεταγραφή που...