ΑρχικήΠοδοσφαιροΗ μεγάλη ποδοσφαιρική παράσταση του Φαινομένου στην Μόσχα

Η μεγάλη ποδοσφαιρική παράσταση του Φαινομένου στην Μόσχα

Υπάρχουν πολλοί αγώνες που έχουν επαναφέρει μια αίσθηση της ποδοσφαιρικής παντοδυναμίας του Ρονάλντο, με τις έντονες επιταχύνσεις του, τις μεθυστικές ντρίμπλες του και εκείνο το γκολ που φάνηκε να σφραγίζει τη συμφωνία αφού νίκησε τον τερματοφύλακα. Αλλά κατά τη γνώμη μου, κανένας αγώνας δεν θα μας δώσει ποτέ μια αίσθηση φαινομενικά απόκοσμου μεγαλείου όπως αυτός εναντίον της Σπαρτάκ Μόσχας, που παίχτηκε στις 14 Απριλίου 1998.

Σε ένα χιονισμένο και λασπωμένο γήπεδο που άλλοι δεν θα παίζανε, ο Ρονάλντο μπήκε σε μια εντελώς δική του διάσταση.

Παρά το γεγονός ότι είχε λίγες ευκαιρίες που μπορούσε να βγάλει σε αυτό το τρομακτικό γήπεδο, τις μεγιστοποίησε όσο καλύτερα μπορούσε, αγαλλιάζοντας τον κόσμο με έναν κυνισμό που είναι απερίγραπτος.

Και αν το πρώτο γκολ ήταν «απλώς» αυτό ενός σπουδαίου επιθετικού, το δεύτερο ήταν προσβάσιμο μόνο στους θεούς, με τους κοινούς θνητούς να παρακολουθούν σιωπηλοί.

Πήρε την μπάλα στο μισό γήπεδο του αντιπάλου από πλάγιο άουτ, γύρισε γρήγορα αφού την έλεγξε με τον μηρό του και προχώρησε προς την εστία.

Και αφού υπαγόρευσε ένα τρίγωνο στον Ιβάν Ζαμοράνο, σε μόλις δύο επαφές και σε ένα απειροελάχιστο σημείο του γηπέδου, προσπέρασε δύο αμυντικούς και τον τερματοφύλακα με μία μόνο κίνηση, πριν στείλει την μπάλα στην κενή εστία για το 2-1.

Ήταν το πιο απόλυτο τεχνικό παραλήρημα, το είδος που ακόμα και σήμερα δυσκολεύεται να εξηγηθεί.

Αλλά και πάλι, όταν αντιμετωπίζεις το ποδοσφαιρικό μεγαλείο, όπως αυτό το γκολ, δεν υπάρχει τίποτα να εξηγηθεί.

Απλώς το θαυμάζεις, σε όλη του την ουσία.

Τελευταία Αρθρα

Άντζελο Ντι Λίβιο: ”Η Γιούβε του 1996 ήταν όνειρο”

«Ήταν πρωί και ήμουν στην παραλία στο Τζεσόλο με φίλους όταν χτύπησε το τηλέφωνό...

Η απελευθέρωση των Σερρών

Στις 29 Ιουνίου 1913 η πόλις των Σερρών μέσα από τις στάχτες και τα...

H Γέφυρα των καραβανιών έξω απο την Σμύρνη

Η Γέφυρα των καραβανιών είναι μια θρυλική γέφυρα έξω από την Σμύρνη, στην Μικρά...

Αλιρεζά Μπεϊρανβάντ, η ζωή του Ιρανού τερματοφύλακα

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο ιστορίες ανθρώπων που νίκησαν την φτώχεια και τις δυσκολίες, αλλά...

Παρομοια αρθρα

Άντζελο Ντι Λίβιο: ”Η Γιούβε του 1996 ήταν όνειρο”

«Ήταν πρωί και ήμουν στην παραλία στο Τζεσόλο με φίλους όταν χτύπησε το τηλέφωνό...

Αλιρεζά Μπεϊρανβάντ, η ζωή του Ιρανού τερματοφύλακα

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο ιστορίες ανθρώπων που νίκησαν την φτώχεια και τις δυσκολίες, αλλά...

26 Ιουνίου 1992, η Δανία σηκώνει το Euro

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο πόλεμος μαινόταν στα Βαλκάνια, καθώς ο κόσμος...