Ράφα Ναδάλ… Ο Βασιλιάς του χώματος!

0

5 Ιουνίου 2005, ο Ράφα Ναδάλ κερδίζει το πρώτο του Roland Garros
5 Ιουνίου 2022, ο Ράφα Ναδάλ κερδίζει το 14ο Roland Garros
Ο τενίστας από το Μανακόρ της Μαγιόρκας!
Πατέρας του είναι ο Σεμπαστιάν Ναδάλ, επιχειρηματίας που διευθύνει μια ασφαλιστική εταιρεία και το εστιατόριό του, το Sa Punta.
Μητέρα του είναι η Άνα Μαρία Παρέρα, νοικοκυρά.
Ο Ραφαέλ έχει επίσης μια νεότερη αδερφή, ονόματι Μαρία Ισαμπέλ Ναδάλ.
Ο θείος του, Μιγκέλ Άνχελ Ναδάλ, είναι ένας βετεράνος ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαγιόρκα.
Ο Ναδάλ είναι οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και της Ρεάλ Μαγιόρκα.
Αναγνωρίζοντας πως ο Ραφαέλ είχε φυσικό ταλέντο στο τένις, ένας άλλος θείος του, ο Τόνι Ναδάλ, πρώην επαγγελματίας τενίστας, τον μύησε στο τένις στην ηλικία των τριών ετών.

Stade Roland Garros
Το στάδιο βρίσκεται στα δυτικά του Παρισιού.
Η επιφάνεια των γηπέδων αποτελείται από στρώσεις ηφαιστειακής πέτρας, ασβεστόλιθου, σκόνης κόκκινου τούβλου και άμμου, δίνοντας την αίσθηση και την εμφάνιση του χώματος.

Αυτή η χωμάτινη επιφάνεια έχει την ιδιότητα να επιβραδύνει το μπαλάκι και αυτό συντελεί στο να έχουν μεγάλη διάρκεια οι πόντοι και να κρατούν περισσότερη ώρα οι αγώνες.
Το στάδιο φέρει το όνομα του Ρολάν Γκαρός, Γάλλου ήρωα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που ως πιλότος κατέρριψε τέσσερα εχθρικά αεροσκάφη.
Ο Ρολάν Γκαρός ήταν πρωτοπόρος αεροπόρος, που ολοκλήρωσε την πρώτη πτήση στη Μεσόγειο Θάλασσα, και μηχανικός που με τροποποιήσεις στο αεροπλάνο του ανέπτυξε τη σταθερότητα του μπροστινού πολυβόλου.
Ο Γκαρός σκοτώθηκε μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου του σε αεροπορική μάχη τον Οκτώβριο του 1918.