ΑρχικήΠοδοσφαιροAνακοίνωση με νόημα απο τους οπαδούς της Μίλαν

Aνακοίνωση με νόημα απο τους οπαδούς της Μίλαν

Aνακοίνωση με βαθύ νόημα απο τους οργανωμένους οπαδούς της Μίλαν.

”Η ποδοσφαιρική σεζόν πλησιάζει στο τέλος της, ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει πληγεί από μια καταιγίδα που ονομάζεται Σούπερ Λιγκ, έναν διαγωνισμό που επιθυμεί να εντάξει στις τάξεις της τι πιο δυνατές ομάδες.

Ένας πραγματικός σεισμός στο ποδόσφαιρο, ο οποίος αναπόφευκτα μας επηρεάζει στενά, δεδομένου ότι η ομάδα μας, η Μίλαν, είναι μία από αυτές που σκοπεύουν να δώσουν ζωή σε αυτόν τον νέο ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.

Η αντίδραση των διαφόρων θεσμικών και πολιτικών στοιχείων του ποδοσφαίρου ήταν τόσο γρήγορη όσο ήταν προβλέψιμη και υπό πίεση, με αρχηγούς κυβερνήσεων, ηγέτες των διαφόρων εθνικών και διεθνών ομοσπονδιών και διευθυντές συλλόγων από όλη την Ευρώπη να μην χάνουν χρόνο να επιτεθούν σθεναρά σε αυτό το νέο πρωτάθλημα, απειλώντας με βαριές ποινές υπό την κραυγή «το ποδόσφαιρο ανήκει στον λαό.»

Ειλικρινά, το γεγονός ότι όλοι αυτoι οι κύριοι λένε οτι εναδιαφέρονται για τους οπαδούς, μας κάνει να χαμογελάμε.

Η Σούπερ Λίγκα, είναι ο τελευταίος από τους αμέτρητους ελιγμούς που γίνονται εδώ και δεκαετίες και έχουν μετατρέψει το ποδόσφαιρο σε επιχείρηση. Σίγουρα η γέννηση αυτού του νέου διαγωνισμού θα αποτελούσε ένα ακόμη πλήγμα για το ποδόσφαιρο του παρελθόντος, το οποίο τώρα είναι μόνο μια μακρινή ανάμνηση και θα καταλήξει αναπόφευκτα να κρύψει τη γοητεία και την παράδοση των διαφόρων εθνικών πρωταθλημάτων, στερώντας το ποδόσφαιρο από την απαραίτητη αρχή της αθλητικής αξιοκρατίας.

Το ποδόσφαιρο ανήκε στον κόσμο και όταν η Ουέφα έκανε το Champions League αντικαθιστώντας το κύπελλο Πρωταθλητριών. Από τότε άρχισε να ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε μεγάλους και μικρούς.

Το ποδόσφαιρο ανήκε στον κόσμο και όταν κανείς δεν έκανε τίποτα για να μην αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων.Το ποδόσφαιρο ανήκε στον κόσμο και όταν κανείς δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τους μάνατζερ.

Οι οποίοι έφεραν όλο και πιο αστρονομικά ποσά στους παίκτες. Ποσά που δίνονταν μέσω των χρημάτων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τα οποία αποφάσιζαν μέρες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων.

Το ποδόσφαιρο ανήκε στον κόσμο και όταν φτιάχνατε νόμους που έφερναν σε δύσκολη θέση τους οπαδούς.Το ποδόσφαιρο ανήκε στον κόσμο και όταν κάτι τελικούς Σούπερ Καπ τους κάνατε σε άλλες ηπείρους. Ή όταν αλλάζατε τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος που αγόρασε εισιτήρια σε τρένα ή αεροπλάνα έχανε τα λεφτά του.

Το ποδόσφαιρο ανήκε στον κόσμο και όταν θέλατε ομάδες με πολλά εισιτήρια στο πρωτάθλημα.

Το ποδόσφαιρο ανήκε στον κόσμο και όταν επιτρέπατε σε κάποιες ομάδες να τη βγάζουν καθαρή με το Financial Fair Playr. Παρά τις διαπιστωμένες παραβάσεις. Ενώ κάποιες άλλες τις τιμωρούσαν.

Το ποδόσφαιρο ανήκε στον κόσμο και όταν αποφασίσατε να δώσετε το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Παρά το γεγονός ότι θα γίνει, μάλιστα, Νοέμβριο και θα αλλάξει όλη τη σεζόν.

Το οποίο Κατάρ έχει αμέτρητες κατηγορίες εις βάρος του για τις συνθήκες εργασίας. Και ήδη υπάρχουν 6.500 εργατικά δυστυχήματα.H Σούπερ Λίγκα, είναι ακόμη μία βρωμιά.

Όποιος όμως έφερε το ποδόσφαιρο σε αυτό το σημείο χωρίς επιστροφή, δεν φταίει λιγότερο. Οπότε αφήστε αυτή την άθλια υποκριτική και ρητορική. Αυτά τα άθλια μαθήματα ηθικής. Τώρα που τελειώνουν τα λεφτά, ο ένας την κάνει στον άλλον, αλλά μην τολμήσετε να μιλήσετε στο όνομα των οπαδών. Βρωμιάρηδες!».

Cuva Sud Milano

Τελευταία Αρθρα

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: ”Μόνο ευγνωμοσύνη για την μητέρα μου”

«Μια μέρα, έπεσα από την ταράτσα του νηπιαγωγείου. Έκανα μια μεγάλη μελανιά και έτρεξα σπίτι...

Τζουντ Μπέλιγχαμ: ”Δεν είμαι ρομπότ”

«Η σχέση με τη μαμά και τον μπαμπά είναι στενή και μου δίνει ισορροπία. Έλαβα...

Η πρώτη συνάντηση του Τσάμπερλειν με τον Τζαμπάρ

"Καθώς πλησιάζαμε, συνειδητοποίησα ότι παρόλο που είχε περίπου το ίδιο ύψος, ήταν διπλάσιος...

Ντελ Πιέρο: ”Το γκολ στο Βεστφάλεν, είχε κάτι το υπερβατικό”

«Πάντα πίστευα ότι υπήρχε κάτι μεγαλύτερο από εμένα, σχεδόν υπερβατικό, σε εκείνο το γκολ...

Παρομοια αρθρα

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: ”Μόνο ευγνωμοσύνη για την μητέρα μου”

«Μια μέρα, έπεσα από την ταράτσα του νηπιαγωγείου. Έκανα μια μεγάλη μελανιά και έτρεξα σπίτι...

Τζουντ Μπέλιγχαμ: ”Δεν είμαι ρομπότ”

«Η σχέση με τη μαμά και τον μπαμπά είναι στενή και μου δίνει ισορροπία. Έλαβα...

Ντελ Πιέρο: ”Το γκολ στο Βεστφάλεν, είχε κάτι το υπερβατικό”

«Πάντα πίστευα ότι υπήρχε κάτι μεγαλύτερο από εμένα, σχεδόν υπερβατικό, σε εκείνο το γκολ...