Ο Γιάννης Κυράστας, είχε βάλει τις βάσεις στον Παναθηναικό

0

Από το 1987 έως το 2001 ο Γιάννης Κυράστας εργάστηκε στις ομάδες Α.Ε. Μεσολογγίου, Εθνικός, Πανηλειακός (δύο θητείες), Προοδευτική, Παναργειακός, Πανιώνιος, Ηρακλής και Παναθηναϊκός, έχοντας πετυχημένη πορεία στο έργο του.

Ειδικά το έργο του στο Παναθηναϊκό μνημονεύεται ακόμα και σήμερα.

Στην ομάδα του Παναθηναϊκού είχε δύο θητείες ως προπονητής.

Στην πρώτη, έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και παρότι δεν πήρε κάποιο τίτλο, βραβεύτηκε ως “Καλύτερος Προπονητής 1999-2000” στα ποδοσφαιρικά βραβεία του συλλόγου ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ).

Στη δεύτερη παρουσία του, ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία της περιόδου 2001-02 του Τσάμπιονς Λιγκ, βάζοντας τις βάσεις για την εντυπωσιακή κατάληξη στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, πορεία που ολοκληρώθηκε με προπονητή τον Σέρχιο Μαρκαριάν, ο οποίος τον είχε αντικαταστήσει στα μέσα της χρονιάς.

”Θέλω να υπάρχει πειθαρχία, να παίζουμε καλή μπάλα μέσα και έξω από την έδρα μας.

Αν έχουμε αυτά τα στοιχεία, τότε θα μπορέσουμε να βάλουμε υψηλούς στόχους.

Θέλω να παίζουμε ζώνη με τέσσερις παίκτες, αλλά αν χρειαστεί θα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και μαν του μαν με τρεις παίκτες στην άμυνα.

Ειδικά σε παιχνίδια μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, θα πρέπει να παίζουμε με τρεις αμυντικούς, ώστε να κερδίζουμε έναν επιπλέον παίκτη στη μεσαία γραμμή και την επίθεση.”

Ο Γιάννης Κυράστας, είχε βάλει τις βάσεις για έναν Παναθηναικό, που μπορούσε να κοντράρει εκείνη την εποχή, οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ευρώπη
.

 Η κατάκτηση του νταμπλ την σεζόν 2003-2004 απο τον Παναθηναικό, αφιερώθηκε απο όλη την ομάδα, σε αυτόν, με το σύνθημα…

«Αυτή η κούπα θα φτάσει στα άστρα, για τον Γιάννη τον Κυράστα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here