ΑρχικήΠοδοσφαιροΗ πεντάρα της Νάπολι επι της Γιουβέντους στο Τορίνο, εν έτει 1988

Η πεντάρα της Νάπολι επι της Γιουβέντους στο Τορίνο, εν έτει 1988

Εκείνη την πεντάρα της Νάπολι επι της Γιουβέντους, την παρακολούθησε από τα επίσημα του Κομουνάλε του Τορίνο ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χάνρι Κίσνγκερ, καλεσμένος του Τζιοβάνι Ανιέλι.

Τέτοια δύναμη είχε ο Ανιέλι, προερχόμενος από μια οικογένεια με τρεις γερουσιαστές, σε τρία διαφορετικά κόμματα της χώρας.

Ο ίδιος, λέγεται ότι είπε κάπου, ότι δεν ήθελε στην ομάδα του τον Μαραντόνα, επειδή δεν ταίριαζε στο στιλ της Γιουβέντους αν και αναγνώριζε την ποδοσφαιρική του αξια.

Ο Ανιέλι, είχε αριστοκρατική καταγωγή από τη μητέρα του, ενώ ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη της Γιουβέντους υπήρχαν και μέλη της βασιλικής δυναστείας των Σαβόια.

Ήταν τόσο ισχυροί οι δεσμοί με το παλάτι, που όταν πέθανε ο έκπτωτος μονάρχης της Ιταλίας το 1983, η Γιούβε αγωνίστηκε με μαύρα περιβραχιόνια.

Είναι βέβαιο ότι δεν μπορούσε αυτή η ομάδα και η φιλοσοφία να συνυπάρξει με τον Μαραντόνα, καθώς είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν και οι πρώτες φήμες στην χώρα για την εξωγηπεδική του ζωή.

Αναγκάστηκε να τον ζητήσει του έδωσε λευκή επιτάγη να συμπληρώσει και ο Μαραντόνα αρνήθηκε.

Βορράς δεν είναι μόνο η Λομβαρδία, αλλά και το Πιεμόντε, του οποίου η συμβολή στην ύπαρξη της ενωμένης Ιταλίας ήταν καθοριστική, όσο καθοριστική ήταν και η οικονομική και πολιτιστική του προσφορά στη χώρα.

Η περιοχή γύρω από τη Νάπολι, είναι απο τις λίγες περιοχές σε ολόκληρη την Ιταλία, όπου δημοφιλέστερη ομάδα ΔΕΝ είναι η Γιουβέντους!

Τελευταία Αρθρα

”Οι πρόσφυγες δεν επιτρέπεται να επιβιβασθούν”

30 Αυγούστου 1922... Κανείς δεν ήξερε το μεγάλο κακό που ερχόταν…..την μεγάλη φωτιά …η Σμύρνη...

Σμύρνη 1921, ο Χρυσόστομος στην εξέδρα του Πανιωνίου

Μια σπάνια φωτογραφική στιγμή από τη Σμύρνη των τελευταίων χρόνων πριν από την Μικρασιατική...

Oι απελάσεις των Ελλήνων απο την Πόλη το 1964

Στις 16 Μαρτίου του 1964 η τουρκική κυβέρνηση ακύρωσε μονόπλευρα τη Σύμβαση του 1930...

Γεώργιος Κονδύλης, ο Κεραυνός

Γεώργιος Κονδύλης ο Κεραυνός: Το όνομα που οι Τούρκοι δεν ξέχασαν και δεν θα...

Παρομοια αρθρα

Ιμπραήμοβιτς: ”Ο Μουρίνιο έχει τρόπο να μπαίνει στο κεφάλι σου”

"Όταν κερδιζεις ένα τέτοιο βραβείο, θα έπρεπε να ντρέπεσαι, θα έπρεπε να πεις στην...

Mεσούτ Εζίλ, τα τρία τρομερά χρόνια στην Ρεάλ

«Ήμουν πολύ λυπημένος όταν έφυγα από την Μαδρίτη. Θυμάμαι στο αεροδρόμιο, την στιγμή που το...

ΑΠΟΕΛ, η ιστορία και η ίδρυση της ομάδας

Την εποχή της ίδρυσης του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο υπήρχαν ελάχιστα σωματεία που ασχολούνταν με...