ΑρχικήΠοδοσφαιροΝτεμέτριο Αλμπερτίνι: ''Η δική μου Μίλαν''

Ντεμέτριο Αλμπερτίνι: ”Η δική μου Μίλαν”

”Θυμάμαι την πρώτη μέρα που έφτασε ο Σέβα στο Μιλάνο, ο Γκαλιάνι με πήρε τηλέφωνο όπως και τον Κοστακούρτα και μας κάλεσε αμέσως για δείπνο γιατί υπήρχε αυτός ο άμεσος σύνδεσμος μεταξύ του συλλόγου και των παικτών και έτσι από εκείνη τη στιγμή ο Σέβα έμεινε μαζί μας για λίγο και γνώρισε την ομάδα.

Ο Αντρέι, είχε δημιουργήσει μια εξαιρετική σχέση όχι μόνο με εμένα, αλλά και με πολλούς άλλους συμπαικτες μας, ακριβώς επειδή είναι ένα αγόρι εξαιρετικής ανθρώπινης ποιότητας.

Προσαρμόστηκε γρήγορα στο πνεύμα της ομάδας.

Η σημασία και η σοβαρότητα στα αποδυτήρια ήταν θεμελιώδης γιατί υπήρχε μια απίστευτη μεταφορά γνώσεων και δεξιοτήτων.

Πρότεινα στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι…

” Αν ο Σέβα πετύχει 25 γκολ στο πρωτάθλημα, θα μας χαρίσει διακοπές στην βίλα των ονείρων μας, στην Κόστα Σμεράλντα.

Το σκέφτεται και μετά δίνει το ok. Την τελευταία αγωνιστική, ο Aντρέι έχει 23 γκολ.

Αντιμετωπίζουμε την Ουντινέζε που δεν κυνηγούσε απολύτως τίποτα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Σέβα σκόραρε με πέναλτι και στο 93 ‘ μετά απο μια απίστευτη ενέργεια, σουτάρει αλλά ο τερματοφύλακας αποκρούει και βγάζει την μπάλα κόρνερ.

Δεν πετύχαμε τον στόχο με τα γκολ, αλλά ο Πρόεδρος τελικά μας δίνει τα κλειδιά και τη βίλα.

Κρίμα που είχα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εκείνη την χρονιά και ως εκ τούτου παρά το γεγονός ότι έκανα τις διαπραγματεύσεις μόνος μου, τελικά ήμουν ο μόνος που δεν απόλαυσε αυτές τις διακοπές.

Πάντα λέω ότι σταμάτησα να παίζω ποδόσφαιρο δύο φορές, μία όταν έφυγα από την Μίλαν και μία όταν πραγματικά σταμάτησα. Όταν φεύγεις από την Μίλαν και ειδικά όπως έχω ζήσει εγώ την Μίλαν, δηλαδή, όπως σε μια οικογένεια, 24 ώρες το 24ωρο, φέρνεις προβλήματα και στο σπίτι.

Στη συνέχεια, όταν το έζησα ως ξένος, έγινα καθαρά επαγγελματίας, κουβαλούσα λιγότερα προβλήματα στο σπίτι.”

Ντεμέτριο Αλμπερτίνι

Τελευταία Αρθρα

”Οι πρόσφυγες δεν επιτρέπεται να επιβιβασθούν”

30 Αυγούστου 1922... Κανείς δεν ήξερε το μεγάλο κακό που ερχόταν…..την μεγάλη φωτιά …η Σμύρνη...

Σμύρνη 1921, ο Χρυσόστομος στην εξέδρα του Πανιωνίου

Μια σπάνια φωτογραφική στιγμή από τη Σμύρνη των τελευταίων χρόνων πριν από την Μικρασιατική...

Oι απελάσεις των Ελλήνων απο την Πόλη το 1964

Στις 16 Μαρτίου του 1964 η τουρκική κυβέρνηση ακύρωσε μονόπλευρα τη Σύμβαση του 1930...

Γεώργιος Κονδύλης, ο Κεραυνός

Γεώργιος Κονδύλης ο Κεραυνός: Το όνομα που οι Τούρκοι δεν ξέχασαν και δεν θα...

Παρομοια αρθρα

Ιμπραήμοβιτς: ”Ο Μουρίνιο έχει τρόπο να μπαίνει στο κεφάλι σου”

"Όταν κερδιζεις ένα τέτοιο βραβείο, θα έπρεπε να ντρέπεσαι, θα έπρεπε να πεις στην...

Mεσούτ Εζίλ, τα τρία τρομερά χρόνια στην Ρεάλ

«Ήμουν πολύ λυπημένος όταν έφυγα από την Μαδρίτη. Θυμάμαι στο αεροδρόμιο, την στιγμή που το...

ΑΠΟΕΛ, η ιστορία και η ίδρυση της ομάδας

Την εποχή της ίδρυσης του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο υπήρχαν ελάχιστα σωματεία που ασχολούνταν με...