ΑρχικήΔιαφοραΚώστας Γκατσιούδης! Κορυφαίος έλληνας ακοντιστής

Κώστας Γκατσιούδης! Κορυφαίος έλληνας ακοντιστής

Ο Κώστας Γκατσιούδης γεννήθηκε στο Διδυμότειχο, στις 17 Δεκεμβρίου 1973, είναι Έλληνας πρώην ακοντιστής.

Είναι ένας από τους κορυφαίους ακοντιστές, καθώς κατέχει την 10η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με βολή στα 91,69 μ.

Ανήκει στον Πανελλήνιο και προπονητής του ήταν ο Αντώνης Παπαδημητρίου.

Είχε μεγάλες επιτυχίες από τα πρώτα του κιόλας βήματα.

Το 1990 ήταν 6ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, ενώ στην ίδια διοργάνωση δύο χρόνια μετά ήταν δεύτερος.

Το 1994 ήταν Πρωταθλητής Ευρώπης για αθλητές κάτω των 23 ετών και το 1995 ήταν τρίτος στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό.

Στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996 στην Ατλάντα, προκρίθηκε στον τελικό, αλλά τελικά κατετάγη 10ος.

1997 ήταν χρυσός μεσογειονίκης και λίγο αργότερα πήρε την πρώτη του μεγάλη διάκριση σε επίπεδο ανδρών καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μπροστά στο ελληνικό κοινό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 1997 στην Αθήνα.

Το 1999 επιβεβαίωσε την κλάση του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Σεβίλλη, κατακτώντας τη δεύτερη θέση με βολή στα 89,18 μ., ενώ ήταν πρώτος στον τελικό του Γκραν Πρι στο Μόναχο με 89,84μ.

Το 2000 ήθελε να κατακτήσει Ολυμπιακό μετάλλιο και από τον προκριματικό έδειχνε έτοιμος για αυτό καθώς με 88,44 μ. πέρασε ως 3ος στον τελικό.

Εκεί, όμως το άγχος και το πολύ καλό ξεκίνημα των αντιπάλων του δυσκόλεψαν τις προσπάθειές του με αποτέλεσμα να καταλάβει τελικώς την 6η θέση με βολή στα 86,53 μ.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2001 έδειχνε ξανά έτοιμος να βρεθεί στο βάθρο και δεν απέτυχε.

Με βολή στα 89,95 μ. κατέκτησε την 3η θέση και το τρίτο διαδοχικό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το 2002 στο μοναδικό αγώνα που έκανε στη Θεσσαλονίκη έριξε 91,24 μ., ωστόσο στη συνέχεια του αγώνα τραυματίστηκε χάνοντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2002, ενώ τα επόμενα χρόνια αντιμετώπισε εκ νέου προβλήματα που τον υποχρέωσαν να μείνει εκτός δράσης το 2003, 2004, 2005.

Το 2006 έκανε μία προσπάθεια να επανέλθει αλλά η απουσία από τους αγώνες ήταν εμφανής καθώς είχε καλύτερη προσπάθεια στα 75,40 μ.

Οι αγώνες του Κώστα Γκατσιούδη πάνω από το όριο των 90 μέτρων :

23 Ιουνίου 2000 : 91,69 μ. / Κουορτάνε
26 Μαΐου 2001 : 91,27 μ. / Μαδρίτη
24 Ιουλίου 2002 : 91, 23 μ. / Θεσσαλονίκη

Τελευταία Αρθρα

Ο Τσάπμαν και οι πρωτοποριακές ιδέες γύρω απο το ποδόσφαιρο

Ο Χέρμπερτ Τσάπμαν κέρδισε την αγάπη του κόσμου της Άρσεναλ και την παγκόσμια αναγνώριση. Διαφοροποίησε...

Η Νάπολι έπαιξε τα ρέστα της στην μεταγραφή του Μαραντόνα

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Νάπολι, 8 εκατομμύρια δολάρια... Η οποία ολοκληρώθηκε την τελευταία...

Ο Μαραντόνα στο Σαν Πάολο, έπαιζε πάντα εντός έδρας

Η Νάπολι δεν υποστήριξε την Αργεντινή, αυτή η δικαιολογία χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει την...

Ρούι Κόστα: ”Χάσαμε δύο φορές, δεν υπάρχουν δικαιολογίες”’

«Φυσικά και αφήνει μια πικρή γεύση. Σίγουρα μιλάμε για τη συμμετοχή σε έναν ευρωπαϊκό τελικό,...

Παρομοια αρθρα

Βασικά… Καλησπέρα σας

Το Βασικά… Καλησπέρα σας είναι ελληνική κωμική κινηματογραφική ταινία του 1982 σε σενάριο και...

Ροζ Γάτος… Ζέστη, κουφόβραση, λιοπύρι, καύσων

ΡΟΖ ΓΑΤΟΣΚινηματογραφική ταινία παραγωγής 1985Διάρκεια: 85’ Παραγωγή: Γιώργος Καραγιάννης και ΣίαΣκηνοθεσία: Γιάννης ΧαρτοματζίδηςΣενάριο: Νάσος ΓριμάνηςΦωτογραφία:...

Η απελευθέρωση της Καβάλας

Στις 26 Ιουνίου 1913 τρία πλοία του ελληνικού στόλου αποβίβασαν αγήματα στην Καβάλα και...