Ο Λιονέλ Μέσι, βρήκε τον παράδεισο στην Βαρκελώνη

0

Ο Λιονέλ Μέσι, γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1987 στο Ροσάριο της Αργεντινής.

Γιος του Χόρχε Οράσιο Μέσι και της Σέλια Μαρία Κουτσιτίνι.

Στην ηλικία των δέκα ετών κι ενώ είχε ύψος 1,11 διέγνωστηκε ορμονική διαταραχή η οποία είχε σημαντικό αντίκτυπο στη φυσιολογική ανάπτυξη του οργανισμού.«Χωρίς ορμόνες μεταβολισμού, ο Λιονέλ θα έφτανε, στην καλύτερη, το 1,50 μέτρο κατά την ενηλικίωσή του» δήλωσε ο πατέρας του.

Η θεραπεία του κόστιζε μηνιαίως 900 ευρώ και επρόκειτο για ενέσιμη θυρεοειδική ορμόνη επί τριάντα μήνες.

Η Ρίβερ Πλέιτ, ενδιαφέρονταν για τον παίκτη, δεν θα έδινε όμως τα χρήματα για την θεραπεία.

Σε ηλικία δεκατριών ετών, ο Μέσι ταξίδεψε στη Βαρκελώνη, όπου και πραγματοποίησε σειρά δοκιμών με την Μπαρτσελόνα τον Ιούλιο του 2000.Η οικογένειά του διαπραγματεύονταν με την Μπαρτσελόνα.

Ο πατέρας του είχε ανησυχίες, καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν φαίνονταν να προχωρούν.

Έπειτα από έναν μήνα δοκιμών, ο υπεύθυνος των ακαδημιών Κάρλες Ρέσακ αποφάσισε να αναλάβει η ομάδα της Καταλονίας την πληρωμή της θεραπείας.

Η Λα Μασία, υποδέχτηκε τον Αργεντινό.

Το ιατρικό κόστος και την εκπαίδευση του ποδοσφαιριστή τα ανέλαβε η Μπαρτσελόνα και ο Μέσι εγκαταστάθηκε στην Καταλονία με την οικογένειά του.

Το πρώτο συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι, σε χαρτοπετσέτα…

”Στην Βαρκελώνη, στις 14 Δεκεμβρίου 2000 παρουσία των κυρίων Μιγκέλα και του Οράσιο Κάρλος Ρέσακ, υπάρχει δέσμευση υπό την ευθύνη τους και παρά τις γνωμοδοτήσεις εναντίον του, να υπογράψουμε τον Λιονέλ Μέσι.

Μια εβδομάδα μετά την υπογραφή αυτή ′′το έγγραφο′′ οδηγήθηκε ενώπιον ενός γραμματέα για να επικυρώσει την γραφή και να επισημοποιήσει το γεγονός.

Η περίφημη χαρτοπετσέτα είναι ακόμα στα χέρια του Γκατζιόλι, ο οποίος ζει στην Ανδόρα και την έχει φυλαγμένη σε ασφαλή θυρίδα, στην τράπεζα της Ανδόρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ