Ναγκόλι Κένεντι, ο Ζιμπαμπουανός άσος του Άρεως

0

Ο πρώτος αφρικανός ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στην Σάντος, ύστερα απο εισήγηση του ίδιου του Πέλε.

Με καταγωγή απο την Ζιμπάμουε, ο Ναγκόλι Κένεντι πέρασε για μια πενταετία με μεγάλη επιτυχία απο τον Αρη και άφησε το στίγμα του στην ομάδα.

Απο τους καλύτερους μέσους του πρωταθλήματος, στα χρόνια που αγωνίστηκε στην Ελλάδα.

Ο Ναγκόλι ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα νέων της Ντιναμό Χαράρε, στην πατρίδα του, προτού τον εντοπίσουν οι ανιχνευτές ταλέντων της Νοτιοαφρικανικής Γιόμο Κόσμος, στην οποία και μετακόμισε το 1991.

Στο νέο σύλλογο του, ως επαγγελματίας πλέον, έφτασε να επιλεγεί στους έντεκα καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος της Νότιας Αφρικής.

Τότε ήταν που τον είδε ο Πέλε και εισηγήθηκε την μεταγραφή του στην Βραζιλιάνικη Σάντος.

Ο Νάγκολι Κένεντι, είχε ένα γρήγορο πέρασμα απο την Βραζιλία, χωρίς μεγάλη επιτυχία, κατορθώνοντας τουλάχιστον να γίνει ο πρώτος Αφρικανός ποδοσφαιριστής που έπαιξε στην Σάντος.

Στη συνέχεια της καριέρας του, μετακόμισε στα δικά μας μέρη και αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στην Ελλάδα αγωνίστηκε από τον Ιούλιο του 1997 μέχρι τον Μάιο του 2002 με τα χρώματα του Άρη, του οποίου αποτέλεσε βασικότατο και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας και αγαπήθηκε απο τον κόσμο.

Στην συνέχεια πέρασε και από τον ΠΑΣ Γιάννινα προτού, καταλήξει στην Κύπρο και στην ΑΕΚ Λάρνακας, όπου έκλεισε την καριέρα του, το 2006.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here