ΑρχικήΠοδοσφαιροΜια ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία, στο γήπεδο της Χάνσα

Μια ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία, στο γήπεδο της Χάνσα

Ο Τριστάν, είναι δεκαπέντε ετών, είναι σοβαρά άρρωστος, είναι παράλυτος από τη γέννηση του, με εγκεφαλική βλάβη.

Οι γιατροί του λένε, ό,τι είναι ένα μικρό θαύμα, που ο Τρίσταν ζει ακόμα.

Για τους γιατρούς και τους νοσοκόμους, ο Τρίσταν είναι πολεμιστής και οι γιατροί θέλουν να πολεμήσουν μαζί του, ειδικά ο Τζουλιάν Στουρμ Σνάιντερ.

Είναι τρία χρόνια με τον Τριστάν και άκουγαν μαζί τα παιχνίδια της Χάνσα Ρόστοκ στο ραδιόφωνο ή τα παρακολουθούσαν μπροστά από την τηλεόραση.

Μέσα από τους ήχους και τις εκφράσεις του Τριστάν, έγινε ξεκάθαρο στον Τζουλιάν, ό,τι το αγόρι είναι οπαδός της Χάνσα και ακολουθεί με ενθουσιασμό τις εκδηλώσεις της ομάδας.

Προκειμένου να κάνει το δεκαπεντάχρονο αγόρι να βιώσει πως είναι να βρίσκεται σε πραγματικό ποδοσφαιρικό γήπεδο και να ζει ζωντανά το παιχνίδι, ο Τζουλιάν ήρθε σε επαφή με την ομάδα η οποία προσκάλεσε άμεσα τον Τριστάν, να πάει στο Όστσε Στάντιον στο παιχνίδι με το Λούμπεκ.

Με τη βοήθεια εθελοντών και φροντιστών, ο Τριστάν παρακολούθησε το παιχνίδι σε ένα κρεβάτι με τη μητέρα του.

Κατά την άφιξή του, τον υποδέχτηκαν οι οπαδοί με χειροκροτήματα και μαζί τους ο Τριστάν μπόρεσε να βιώσει μια εκπληκτική εμπειρία, που έκανε τους ανθρώπους της Χάνσα να συγκινηθούν.

Λένε ότι είναι απλά ένα παιχνίδι…

Τελευταία Αρθρα

Ο Μάκης Δενδρινός, άφησε το στίγμα του στο Ελληνικό μπάσκετ

Ο Γεράσιμος (Μάκης) Δενδρινός (27 Μαΐου 1950 - 20 Οκτωβρίου 2015) ήταν Έλληνας διεθνής...

Γιάννης Γιαννούλης, μια μπασκετική ζωή σαν παραμύθι

Γεννήθηκε στο Τορόντο. Πρώτη του ομάδα ήταν o Φιλαθλητικός Καρδίτσας, όπου και ζούσε από την...

O μεγάλος Έλληνας στιχουργός, Πυθαγόρας

Ο Πυθαγόρας Παπασταματίου (12 Απριλίου 1930 - 12 Νοεμβρίου 1979), γνωστός απλώς με το...

Λούκα Μόντριτς: ”Δεν ξεχνάω ποτέ τον παππού μου”

''Θυμάμαι την ημέρα της φρικτής τραγωδίας. Ο παππούς δεν γύρισε στο σπίτι, οπότε πήγαν να...

Παρομοια αρθρα

Λούκα Μόντριτς: ”Δεν ξεχνάω ποτέ τον παππού μου”

''Θυμάμαι την ημέρα της φρικτής τραγωδίας. Ο παππούς δεν γύρισε στο σπίτι, οπότε πήγαν να...

Μποριέλο: ”Η ευτυχία είναι στιγμές, σαν το γκολ”

''Η πιο όμορφη περίοδος της ζωής μου ήταν όταν η Μπέλεν ήταν μαζί μου. Έχω...

Λάμπης Κουϊρουκίδης, απο τους Σιταγρούς μέχρι τον Π.Α.Ο.Κ.

Στον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη ήρθε το 1952. Εμεινε όμως ένα χρόνο τιμωρημένος και εκτός...