ΑρχικήΠοδοσφαιροΑντρέας Μπρέμε! Θρύλος του Γερμανικού ποδοσφαίρου

Αντρέας Μπρέμε! Θρύλος του Γερμανικού ποδοσφαίρου

Ο Αντρέας Μπρέμε, γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1960, είναι Γερμανός πρώην επαγγελματίας διεθνής ποδοσφαιριστής που καθιερώθηκε ως αριστερός πλάγιος αμυντικός και πρωταθλητής κόσμου το 1990 με την Εθνική Δυτικής Γερμανίας.

Ένας από τους πιο ολοκληρωμένους αριστερούς πλάγιους αμυντικούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Μπρέμε, πραγματοποίησε δεκαετή καριέρα στην εθνική ομάδα της χώρας του έχοντας 86 συμμετοχές αλλά και σε μεγάλους συλλόγους, όπως η Μπάγερν Μονάχου και η Καϊζερσλάουτερν.

Δοκίμασε την τύχη του στο ιταλικό πρωτάθλημα και εντάχθηκε στην Ίντερ μαζί με τους συμπατριώτες του Λόταρ Ματέους και Γιούργκεν Κλίνσμαν κατακτώντας το πρωτάθλημα το 1989.

Είχε σημαντική παρουσία στους τελικούς των Παγκοσμίων Κυπέλλων που συμμετείχε, καθώς σε αυτόν του 1986 ήταν αυτός που εκτέλεσε τα κόρνερ από τα οποία σημειώθηκαν τα γκολ της Δυτικής Γερμανίας, ενώ χάρις σε δικό του γκολ στο 85ο λεπτό από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, η “Νάσιοναλμανσαφτ” αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, νικώντας με σκορ 1-0 την Εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Τελευταία Αρθρα

Λουίς Ενρίκε, παράδειγμα μέσα απο νίκες, ήττες και πόνο

«Ο Λουίς Ενρίκε μου έδωσε τόσα πολλά που αποφάσισε να φύγει και δεν θα...

Γιώργος Φούντας, ο σκληρός του Ελληνικού κινηματογράφου

Ο Γιώργος Φούντας (Μαυρολιθάρι Φωκίδας, 13 Φεβρουαρίου 1924 – Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2010) ήταν...

Χάρρυ Κλυνν! Μεγάλος καλλιτέχνης, μεγάλος άνθρωπος

Στις 7 Μαΐου 1940, γεννήθηκε ο Χάρρυ Κλυνν. Κωμικός, σατιρικός ηθοποιός. Υπήρξε ένας από τους θεμελιωτές...

Αλεσάντρο Ντονάτο: ”Ο Ζέμαν είναι μεγάλη μορφή”

«Ήμασταν στο Mondo D’Oro στο Squinzano.Η συνεδρία μόλις είχε τελειώσει και ο Ζέμαν έπρεπε...

Παρομοια αρθρα

Λουίς Ενρίκε, παράδειγμα μέσα απο νίκες, ήττες και πόνο

«Ο Λουίς Ενρίκε μου έδωσε τόσα πολλά που αποφάσισε να φύγει και δεν θα...

Αλεσάντρο Ντονάτο: ”Ο Ζέμαν είναι μεγάλη μορφή”

«Ήμασταν στο Mondo D’Oro στο Squinzano.Η συνεδρία μόλις είχε τελειώσει και ο Ζέμαν έπρεπε...

Το δεύτερο πρωτάθλημα της Νάπολι, εν έτει 1990

29 Απριλίου 1990! Στάντιο Σαν Πάολο, Νάπολι - Λάτσιο, τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι Ατζούρι χρειάζονται...