Ο Αλέσαντρο Ντελ Πιέρο, στο ξεκίνημά του

0

”Ένας σκάουτ της Πάντοβα, ο Βιτόριο Σκανταμπούρλο, έψαχνε για νέα ταλέντα και το όνομά μου κατέληξε στο μπλοκάκι του με τρία αστέρια δίπλα, η ψηλότερη βαθμολογία που μπορούσε να πάρει κανείς.

Ενημέρωσε το σύλλογο και στις 18 Αυγούστου του 1988 ο προπονητής της μελλοντικής μου ομάδας εμφανίστηκε στην πόρτα του σπιτιού μου”.

Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο

Στις 15 Μαΐου του 1992 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Πάντοβα στη Serie B (στο στάδιο “Giovanni Celeste”) κόντρα στη Μεσίνα και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ, ενώ έναν χρόνο αργότερα, στις 28 Ιουνίου 1993, υπέγραψε συμβόλαιο με τη Γιουβέντους και φόρεσε τα ασπρόμαυρα.

Εκείνο το καλοκαίρι είχε εκφράσει επίσης ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει και η Μίλαν ενώ οι άνθρωποι της Πάντοβα ήταν διχασμένοι.

Ο Πιέρο Αγκράντι, αθλητικός διευθυντής της Πάντοβα και άνθρωπος που ανακάλυψε τον Ντελ Πιέρο προτιμούσε να τον παραχωρήσει στη Γιουβέντους, τη φανέλα της οποίας είχε φορέσει ο ίδιος στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’50 ενώ αντίθετα ο πρόεδρος, Μαρίνο Πουτζίνα, ήθελε να τον δώσει στην Μίλαν.

Τέλικα μέτρησε πολύ η επιθυμία του ίδιου του παίκτη που ήταν φανατικός οπαδός της Γιούβε από μικρό παιδί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here