Ο Αλ Πάτσινο και ο πύρινος λόγος του, στο ”Any given sunday”

0

”Kαταλαβαίνεις με τον χρόνο, με την ηλικία, πολλά πράγματα μας φεύγουν, αλλά αυτό είναι μέρος της ζωής.

Αλλά μαθαίνεις μόνο όταν αρχίζεις να χάνεις αυτά τα πράγματα και ανακαλύπτεις ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι εκατοστών και το ίδιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο.
Γιατί και στα δύο αυτά παιχνίδια, ζωή και ποδόσφαιρο, μειώνεται το περιθώριο λάθους.

Κατάλαβε το.

Μισό βήμα έγινε λίγο νωρίς ή αργά και δεν μπορείς να τα καταφέρεις, μισό δευτερόλεπτο πολύ γρήγορα ή πολύ αργά και σου λείπει η ευκολία.
Αλλά τα εκατοστά που χρειαζόμαστε, είναι παντού, είναι γύρω μας, υπάρχει κάθε διάλειμμα του παιχνιδιού, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο.

Σε αυτή την ομάδα αγωνιζόμαστε για ένα εκατοστό, σε αυτή την ομάδα σκοτωνόμαστε για μια σπιθαμή, αμυνόμαστε με νύχια και δόντια για ένα εκατοστό, γιατί ξέρουμε ότι όταν πάμε να προσθέσουμε όλα εκείνα τα εκατοστά που θέλουμε, τότε θα κάνουμε την διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας, την διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.
Και θέλω να πω κάτι…
Σε κάθε μάχη, υπάρχει αυτός που είναι πρόθυμος να πεθάνει, ο οποίος θα κερδίσει μια ίντσα και ξέρω ότι αν μπορώ να έχω μια εκπληκτική καριέρα, είναι επειδή είμαι ακόμα πρόθυμος να πολεμήσω και να πεθάνω γι’αυτό το εκατοστό.
Η ζωή μας όλη είναι αυτό, αποτελείται από αυτό, αλλά δεν μπορώ να σε αναγκάσω να αγωνιστείς.
Πρέπει να κοιτάξεις τον συνοδοιπόρο δίπλα σου, να τον κοιτάξεις στα μάτια, στοιχηματίζω ότι θα δεις έναν άνθρωπο αποφασισμένο να κερδίσει μαζί σου, ότι θα δεις έναν άντρα να θυσιάζεται πρόθυμα για την ομάδα, γνωρίζοντας ότι όταν έρθει η ώρα, θα κάνεις το ίδιο και για εκείνον.
Αυτό σημαίνει ομάδα κύριοι.
Ως εκ τούτου ή θα σηκωθούμε συλλογικά, ή θα εκμηδενιστούμε ατομικά.
Αυτό πρέπει να συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, αυτό είναι όλο.
Αποφασίστε τι θέλετε να κάνετε και πως θα πορευτείτε…”
Αλ Πατσίνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ