ΑρχικήΜπασκετΒερόνικα Αντετοκούνμπο: ''Είμαι περήφανη για τα παιδιά μου''

Βερόνικα Αντετοκούνμπο: ”Είμαι περήφανη για τα παιδιά μου”

”Ξέρω ότι το πρώτο πράγμα που κάνει ο Γιάννης μετά από κάθε αγώνα είναι να κοιτάξει το κινητό του για να δει το μήνυμά μου.

Τους παρακολουθώ από την τηλεόραση, ακόμα κι αν παίζουν την ίδια ώρα και μέρα με διαφορετικές ομάδες. Θα στείλω πάντα σε όλα τα παιδιά μου μήνυμα πριν και μετά από κάθε παιχνίδι.

Θέλω να τους βλέπω να μοιράζουν απλόχερα στους συνανθρώπους τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αφρική, την αγάπη που εισέπραξαν οι ίδιοι. Ο ρόλος της μητέρας, ειδικά αν εργάζεται, είναι δύσκολος.

Πολλές φορές γύριζα σπίτι και ένιωθα αδύναμη και κουρασμένη, και έπρεπε να πλύνω εκείνη την ώρα τις κάλτσες τους που ήταν μούσκεμα από την προπόνηση, γιατί δεν είχαν άλλο ζευγάρι.

Ήξερα ότι μου έλειπαν πολλά απ’ αυτά που ήθελα να τους προσφέρω. Αλλά δεν τους έδειχνα ποτέ την κούρασή μου, ήθελα να είμαι χαρούμενη, να τους δίνω αγάπη, γιατί τα παιδιά θυμούνται, συγκρατούν τα πάντα και δεν ήθελα να έχουν άσχημες μνήμες.

Τους μαγείρευα, τους τραγουδούσα, χορεύαμε, αγαπούσα το σπίτι μου. Ακόμα και μετά απ’ όσα περάσαμε, δεν σκέφτομαι τις δύσκολες στιγμές, αλλά πόσο χαρούμενοι ήμασταν.

Δεν είναι ότι ξεχνώ, δεν είναι αυτή η δύναμή μου, αλλά η αγάπη και ο Θεός.

Είμαι περισσότερο περήφανη για τα παιδιά μου, όχι για τις επαγγελματικές επιτυχίες τους, αλλά επειδή έχουν μάθει να αγαπούν ο ένας τον άλλο, να αγαπούν τους ανθρώπους, να τους σέβονται και να βοηθούν. Να δίνουν κι εκείνοι πίσω με τη σειρά τους.”

Βερόνικα Αντετοκούνμπο

Τελευταία Αρθρα

Τα εγκαίνια του Ο.Α.Κ.Α

06-09-1982. ''Ο.Α.Κ.Α. Εγκαίνια Ολυμπιακού Σταδίου Αθηνών.” Το Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών με επίσημη ονομασία Κεντρικό Ολυμπιακό...

Μόργκαν Φρίμαν: ”Πρέπει να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου”

''Έρχεται μια μέρα που δεν νιώθεις πια την ανάγκη να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν. Όχι...

H κόνα-Φιλιώ: ”Έβλεπα την Σμύρνη και τα Βουρλά να καίγονται”

Γράφει η Φιλιώ Χαϊδεμένου, η γιαγιά όλων των Μικρασιατών, η κόνα-Φιλιώ, στο βιβλιο της...

Τα «Σεπτεμβριανά» μια τραγωδία για τους Έλληνες της Πόλης

"Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1955 ξέσπασε στην Κωνσταντινούπολη το πογκρόμ των Τούρκων κατά των...

Παρομοια αρθρα

Mάικλ Τζόρνταν, μόνος του και όλοι τους

Βρισκόμαστε στη season 1991-1992 και οι Chicago Bulls αντιμετωπίζουν τους Miami Heat. O Steve...

Mια ιταλική οικογένεια, συναντάει τυχαία τον Γιάννη…

''Γεια σε όλους, θα σας πω μια απίστευτη ιστορία μπάσκετ, μια ιστορία τύχης, πάθους...

To ντεμπούτο της Εθνικής Μπάσκετ

Την δεκαετία του '30 το ελληνικό μπάσκετ βρισκόταν ακόμη στα σπάργανα. Οι διεθνείς αγώνες ήταν...