ΑρχικήΠοδοσφαιροΤζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, ο αναμορφωτής της Αταλάντα

Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, ο αναμορφωτής της Αταλάντα

2015: Η Αταλάντα τερματίζει το πρωτάθλημα στη δέκατη τρίτη θέση της βαθμολογίας, με εφτά βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.
2016: Ο προπονητής της Αταλάντα, φτάνει την ομάδα στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια στην πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ.
2018: Φτάνει στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας και έχασε από τη Λάτσιο.
Η Αταλάντα τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα (ρεκόρ) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Champions League.
2019: Η Αταλάντα είναι μεταξύ των οκτώ ισχυρότερων ομάδων της Ευρώπης αφού έφτασε στα προημιτελικά του Champions League και στη συνέχεια έχασε από την Παρί Σεν Ζερμέν.
Στο πρωτάθλημα επιβεβαιώνει την ανοδική της πορεία με 78 βαθμούς και 98 γκολ (ρεκόρ για την ομάδα του Μπέργκαμο) μόλις πέντε πίσω από την πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους.
2020: Έφυασε ξανά στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας και έχασε από τη Γιουβέντους.
Στη φάση των 16 του Champions League ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Στο πρωτάθλημα τερμάτισε και πάλι τρίτη, έχοντας την καλύτερη επίθεση.
Η Αταλάντα με τον Γκασπερίνι παλεύει για μια θέση στο Champions League, αποδεικνύοντας  ότι ζει μια υπέροχη πραγματικότητα και ότι πλέον ανήκει στην ελίτ του ιταλικού ποδοσφαίρου.
Ένα συνεχές κρεσέντο παραστάσεων και αποτελεσμάτων παρά το γεγονός ότι η Αταλάντα πούλησε τους καλύτερους παίκτες της όλα αυτά τα χρόνια, συγκεντρώνοντας νούμερα ρεκόρ, για να αγοράσει στη συνέχεια νεαρούς παίκτες σε χαμηλότερες τιμές.
Υπάρχουν και εκείνοι που τον επικρίνουν ότι δεν έχει κατακτήσει ακόμη τρόπαιο με τους Νερατζούρι.
Ίσως όταν τελειώσει ο χρόνος του στο Μπέργκαμο, θα καταλάβουμε πραγματικά την σημασία του άθλου που κατάφερε αυτός ο άνθρωπος να πετύχει.
Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι!

Τελευταία Αρθρα

Ο Mάριο Ζαρντέλ και το έντονο ενδιαφέρον των Ρέιντζερς

To 1996 η Ρέιντζερς έφτασε κοντά στην απόκτηση του Μάριο Ζαρντέλ, μία μεταγραφή που...

Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Κυζίκου

Η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης (τουρκικά : Kirazlı Manastırı‎‎) ήταν μοναστήρι δυτικά της υψηλότερης...

Atlantik, ένα απο τα θρυλικά στέκια της Πόλης

Ποιος ήταν ο "θειος Κλες", στην Πόλη της δεκαετίας του '40 και τι σχέση...

H απελευθέρωση της Καβάλας

Μετά την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τα Χριστιανικά κράτη του Βαλκανικού Συνασπισμού (Σερβία,...

Παρομοια αρθρα

Ο Mάριο Ζαρντέλ και το έντονο ενδιαφέρον των Ρέιντζερς

To 1996 η Ρέιντζερς έφτασε κοντά στην απόκτηση του Μάριο Ζαρντέλ, μία μεταγραφή που...

Άντζελο Ντι Λίβιο: ”Η Γιούβε του 1996 ήταν όνειρο”

«Ήταν πρωί και ήμουν στην παραλία στο Τζεσόλο με φίλους όταν χτύπησε το τηλέφωνό...

Αλιρεζά Μπεϊρανβάντ, η ζωή του Ιρανού τερματοφύλακα

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο ιστορίες ανθρώπων που νίκησαν την φτώχεια και τις δυσκολίες, αλλά...