Τέρι Φοξ, καναδός αθλητής και μαχητής της ζωής

0

Ο Τerry Fox, ήταν καναδός αθλητής.Αφού έχασε το ένα του πόδι από καρκίνο, εμπνεύστηκε τον «Μαραθώνιο της Ελπίδας» το 1980, ένα ιστορικό ταξίδι από τη μία άκρη του Καναδά ως την άλλη για να ευαισθητοποιήσει τους συμπατριώτες του και να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα του καρκίνου.

Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης θεραπείας του, επηρεάστηκε βαθιά από τις ιστορίες των ασθενών που άκουγε γύρω του και του δημιουργήθηκε η έντονη επιθυμία να συμβάλει με κάποιο τρόπο στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Αρνούμενος να αποδεχτεί μοιρολατρικά τη νέα πραγματικότητα, ο Φοξ συνέλαβε την ιδέα να αγωνιστεί για την συγκέντρωση πόρων για την χρηματοδότηση της έρευνας κατά της νόσου από την οποία έπασχε.

Ξεκίνησε ο ίδιος να τρέχει τον Καναδά στον «Μαραθώνιο της Ελπίδας» στις 12 Απριλίου του 1980, από το St. John’s Newfoundland. Για περισσότερους από τέσσερις μήνες ο Φοξ έτρεχε έναν Μαραθώνιο την ημέρα, διανύοντας συνολικά μία απόσταση που υπολογίστηκε σε περισσότερα από 5.373 χιλιόμετρα.

Αν και η επιστροφή του καρκίνου τον εμπόδισε να ολοκληρώσει όλη τη διαδρομή, πέτυχε εν τούτοις το στόχο του, που ήταν να συγκεντρώσει ένα δολάριο για κάθε καναδό πολίτη.

Συνολικά συγκέντρωσε ένα ποσό άνω των 24 εκατομμυρίων δολαρίων, που τα διέθεσε για την έρευνα του καρκίνου.

Ο Μαραθώνιός του συνεχίζεται, κάθε χρόνο, έκτοτε, με στόχο την ενίσχυση της θεραπείας κατά του καρκίνου.

Η μνήμη του διατηρείται ζωντανή χάρη στην αθλητική διοργάνωση «Terry Fox Run».

Μέχρι σήμερα οι διοργανωτές του «Terry Fox Run» έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία έχουν διαθέσει στην έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ