ΑρχικήΔιαφοραEscape to victory ''Η μεγάλη απόδραση των έντεκα''

Escape to victory ”Η μεγάλη απόδραση των έντεκα”

Απο την ταινία ”Η μεγάλη απόδραση των 11”

Escape to victory!

Russell Osman, Paul Vam Himst, Mike Summerbee, Silvester Stallone, John Wark, Kazimierz Deyna, Søren Lindsted,Hallvar Thoresen, Osvaldo Ardiles, Michael Caine, Pelé, Bobby Moore, ‘Co’ Prins

Πρωταγωνιστούν πραγματικοί ποδοσφαιριστές: Μπόμπι Μουρ, Πελέ, Οσβάλντο Αρντίλες…

Ενω ο Σιλβέστερ Σταλόνε, τραυματίστηκε σοβαρά, εξάρθρωσε τον ώμο του, έσπασε το ένα του πλευρό οπότε και έμεινε εκτός των γυρισμάτων για πολλές μέρες.

Ο ίδιος δήλωσε, ότι ο ρόλος του ως τερματοφύλακας (έκανε κανονικές προπονήσεις με τον Γκόρντον Μπανκς) ήταν πολύ δυσκολότερος από τον ρόλο του πυγμάχου στο «Ρόκυ».

Πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό ματς μεταξύ κρατουμένων πολέμου και Γερμανών ναζί βασισμένο στην ουκρανική ταινία “Két félιdő a pokolban”.

Πρόκειται για μια παραλλαγή της αληθινής ιστορίας έντεκα ποδοσφαιριστών της Ντιναμό Κιέβου, οι οποίοι εκτελέστηκαν τον Αύγουστο του 1942, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα με επίλεκτη ομάδα της ναζιστικής Βέρμαχτ, γιατί δεν κάθισαν να χάσουν.

Σκηνοθεσία: John HustonΣενάριο: Yabo Yablonsky, Djordje Milicevic, Jeff Maguire, Evan Jones

Φυλακισμένοι Άγγλοι και Αμερικανοί σύμμαχοι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ετοιμάζονται για έναν αγώνα ποδοσφαίρου ενάντια σε ομάδα των Ναζί.

Οι σύμμαχοι βρίσκουν αυτό τον αγώνα ως μία ευκαιρία για απόδραση…

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Σταλόνε απλά μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνει μπροστά ο Πελέ.

Στο τέλος, οι Γάλλοι θεατές, θα φωνάζουν “Victoire”.

”Τι σουτ ήταν αυτό που μου είχε ρίξει ο Πελέ, στα γυρίσματα της ταινίας ”Victory”…

Ακόμη έχω σπασμένο δάχτυλο στην προσπάθειά μου να σταματήσω ένα πέναλτι που εκτέλεσε.

Το διπλάσιο βάρος από αυτό που είναι σήμερα, είχε η μπάλα!

Με προειδοποίησε μάλιστα πού θα έστελνε τη μπάλα στο πέναλτι. Ακόμα κι έτσι, δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα, παρότι την έστειλε εκεί ακριβώς που είπε.

Εκτέλεσε ξανά και έσπασε ένα παράθυρο στους στρατώνες όπου γυρνούσαμε την ταινία.”

Σιλβέστερ Σταλόνε

Η μεγάλη απόδραση των 11 είναι αθλητική πολεμική ταινία του 1981 σε σκηνοθεσία Τζον Χιούστον, με πρωταγωνιστές τους Σιλβέστερ Σταλόνε, Μάικλ Κέιν, Μαξ φον Σίντοφ και Πελέ.

Η ταινία μιλάει για τους συμμαχικούς αιχμαλώτους πολέμου που φυλακίζονται σε γερμανικό στρατόπεδο εγκλεισμού κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και παίζουν έναν αγώνα επίδειξης ποδοσφαίρου εναντίον μιας γερμανικής ομάδας.

Η ταινία έλαβε μεγάλη προσοχή μετά την προβολή της, καθώς πρωταγωνιστούσαν επίσης επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όπως οι Μπόμπι Μουρ, Οσβάλντο Αρντίλες, Καζίμιες Ντέινα, Πάουλ Φαν Χιμστ, Μάικ Σάμερμπι, Χάλβαρ Τόρεσεν, Βέρνερ Ροθ και Πελέ. Πολλοί παίκτες της Ίπσουιτς Τάουν πήραν επίσης μέρος στην ταινία, συμπεριλαμβανομένων των Τζον Γουόρκ, Ράσελ Όσμαν, Λόρι Σίβελ, Ρόμπιν Τέρνερ και Κέβιν Ο΄Κάλαχαν.

Άλλοι παίκτες της Ίπσουιτς Τάουν υποστήριξαν τους ηθοποιούς στις ποδοσφαιρικές σκηνές, ο Κέβιν Μπίτι για τον Μάικλ Κέιν και ο Πολ Κούπερ για τον Σιλβέστερ Σταλόνε.

Ο Γιάμπο Γιαμπλόνσκι έγραψε το σενάριο και η ταινία μπήκε στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας.

Τελευταία Αρθρα

Αλεσάντρο Κοστακούρτα, για πάντα στρατιώτης της Μίλαν

«Το 2002- 2003 είχα αφήσει το ποδόσφαιρο, ήμουν στην Αμερική. Μια μέρα τον Αύγουστο, ο...

Αρμπρόουθ, ένα δύσκολο γήπεδο για μπάλα

Σύμφωνα με κάποιους Σκωτσέζους αν θέλεις να δοκιμάσεις τις αντοχές σου πρέπει μια φορά...

Η απελευθέρωση της Καβάλας

Στις 26 Ιουνίου 1913 τρία πλοία του ελληνικού στόλου αποβίβασαν αγήματα στην Καβάλα και...

29 Ιουνίου 1986! Το Παγκόσμιο Κύπελλο στα χέρια του Μαραντόνα

29 Ιουνίου 1986... Τάτα Μπράουν το πρώτο. Μετά ο Χόρχε Βαλντάνο, ανοιχτό γήπεδο και...

Παρομοια αρθρα

Η απελευθέρωση της Καβάλας

Στις 26 Ιουνίου 1913 τρία πλοία του ελληνικού στόλου αποβίβασαν αγήματα στην Καβάλα και...

Ο Βλαδίμηρος Κοκκινάκης, με τα δεκάδες αεροπορικά ρεκόρ

Γιος ενός υπαλλήλου των σιδηροδρόμων, ο Κοκκινάκης γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου (παλαιό ημερ/γιο) 1904...

Νόβακ Τζόκοβιτς: ”Αγαπώ την Ελλάδα, όπως κάθε Σέρβος πολίτης”

«Αγαπώ την Ελλάδα, όπως κάθε Σέρβος πολίτης!Πάει πολύ πίσω ιστορικά, συνδεόμαστε με την θρησκεία...