ΑρχικήΠοδοσφαιροΕλληνικό ΠοδόσφαιροΟ Τάσος Κατσαμπής, με 416 συμμετοχές στην Α' Εθνική

Ο Τάσος Κατσαμπής, με 416 συμμετοχές στην Α’ Εθνική

Ο Τάσος Κατσαμπής είναι Έλληνας παλαίμαχος επαγγελματίας διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Ολοκλήρωσε την καριέρα του στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2010–2011, έχοντας συμπληρώσει 535 συμμετοχές και 45 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Από αυτές, οι 416 συμμετοχές και τα 26 γκολ αφορούν το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1973 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος στον Ηρακλή Νέου Ηρακλείου, έναν σύλλογο του Ηρακλείου Αττικής.

Στη συνέχεια, μεταπήδησε στον Αχαρναϊκό όπου αγωνιζόταν ως επιθετικός μέσος και από εκεί τον απέκτησε ο Πανιώνιος Σμύρνης όπου πλέον καθιερώθηκε ως αμυντικός.

Συνέχισε την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στον Π.Α.Ο.Κ. και από το 2002 στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, του οποίου αποτέλεσε βασικό στέλεχος έως και το τέλος της καριέρας του, το καλοκαίρι του 2011.

Η πρώτη του παρουσία στην Α΄ Εθνική Κατηγορία έγινε την αγωνιστική περίοδο 1994–1995 σ’ έναν αγώνα Πανιώνιος Σμύρνης – Α.Ε. Λάρισας 2–1 στις 11 Σεπτεμβρίου 1994, ενώ η πρώτη του συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA έγινε στις 11 Αυγούστου 1998, στον αγώνα Ρέιντζερς Γλασκώβης – Π.Α.Ο.Κ. 2–0.

Συνοπτικά, αγωνίστηκε σε 393 αγώνες Α΄ Εθνικής Κατηγορίας με Πανιώνιo, Π.Α.Ο.Κ. και Ηρακλή πετυχαίνοντας 25 γκολ, σε 31 αγώνες Β΄ Εθνικής Κατηγορίας με τον Πανιώνιο την αγωνιστική περίοδο 1996–1997 (11 γκολ), σε 34 αγώνες Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας με τον Αχαρναϊκό την αγωνιστική περίοδο 1993–1994 (7 γκολ), ενώ με την ίδια ομάδα αγωνίστηκε και στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 1992–1993.
Ο Τάσος Κατσαμπής αγωνίστηκε και 9 φορές στην Εθνική Ελλάδας έχοντας πετύχει και 1 γκολ.

Η πρώτη του συμμετοχή έγινε στις 5 Φεβρουαρίου 1999 σε έναν φιλικό αγώνα Ελλάδα – Βέλγιο 1–0 που είχε γίνει στη Λάρνακα.

Προπονητής του ήταν ο Άνγκελ Ιορντανέσκου.

Με την Εθνική Ενόπλων κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1997, ενώ έχει αγωνιστεί και στην Εθνική Ελπίδων.
Στην καριέρα του έχει κατακτήσει τρία τρόπαια:

Με τον Πανιώνιο το Κύπελλο Ελλάδας 1997–1998.
Με τον Π.Α.Ο.Κ. το Κύπελλο Ελλάδας 2000–2001, όπου μάλιστα ως αρχηγός της ομάδας σήκωσε πρώτος το τρόπαιο.
Με την Εθνική Ενόπλων το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1997.

Τελευταία Αρθρα

Τσαρλς Σάκλεφορντ, ένα θηρίο που δεν άντεξε

Ο Τσαρλς Σάκλεφορντ, ήταν Αμερικανός καλαθοσφαιριστής. Είχε ύψος 2,08 μ. και αγωνιζόταν στη θέση του...

Ο Μάκης Δενδρινός, άφησε το στίγμα του στο Ελληνικό μπάσκετ

Ο Γεράσιμος (Μάκης) Δενδρινός (27 Μαΐου 1950 - 20 Οκτωβρίου 2015) ήταν Έλληνας διεθνής...

Γιάννης Γιαννούλης, μια μπασκετική ζωή σαν παραμύθι

Γεννήθηκε στο Τορόντο. Πρώτη του ομάδα ήταν o Φιλαθλητικός Καρδίτσας, όπου και ζούσε από την...

O μεγάλος Έλληνας στιχουργός, Πυθαγόρας

Ο Πυθαγόρας Παπασταματίου (12 Απριλίου 1930 - 12 Νοεμβρίου 1979), γνωστός απλώς με το...

Παρομοια αρθρα

Λούκα Μόντριτς: ”Δεν ξεχνάω ποτέ τον παππού μου”

''Θυμάμαι την ημέρα της φρικτής τραγωδίας. Ο παππούς δεν γύρισε στο σπίτι, οπότε πήγαν να...

Μποριέλο: ”Η ευτυχία είναι στιγμές, σαν το γκολ”

''Η πιο όμορφη περίοδος της ζωής μου ήταν όταν η Μπέλεν ήταν μαζί μου. Έχω...

Λάμπης Κουϊρουκίδης, απο τους Σιταγρούς μέχρι τον Π.Α.Ο.Κ.

Στον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη ήρθε το 1952. Εμεινε όμως ένα χρόνο τιμωρημένος και εκτός...