ΑρχικήΠοδοσφαιροΕλληνικό ΠοδόσφαιροΤάκης Περσίας, γέννημα θρέμμα Ολυμπιακός

Τάκης Περσίας, γέννημα θρέμμα Ολυμπιακός

Ο Τάκης Περσίας έκανε τα πρώτα του ποδοφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, στις οποίες βρέθηκε σε ηλικία μόλις 15 ετών.
Με τον Ολυμπιακό υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 1976.
Στην ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε από το 1976 μέχρι και το 1985, με μοναδική εξαίρεση μία εξάμηνη παρουσία του στον Εθνικό Πειραιώς κατά την περίοδο 1979-80 ως δανεικός.
Στον Εθνικό πραγματοποίησε συνολικά 20 συμμετοχές πραγματοποιώντας κατά διαστήματα αρκετά καλές εμφανίσεις, ενώ κατάφερε να πετύχει και 3 γκολ.
Μετά το τέλος του δανεισμού του επέστρεψε στον Ολυμπιακό, στον οποίο παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 1985.
Καθ’όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στον Ολυμπιακό πραγματοποίησε 167 συμμετοχές στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, 34 στο Κύπελλο και 11 σε αγώνες Ευρωπαϊκών Κυπέλλων.
Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο!

Τον Ιούλιο του 1985 μεταγράφηκε στον ΟΦΗ, ομάδα της Κρήτης, στον οποίο παρέμεινε μέχρι το 1988, έχοντας μάλιστα καταφέρει να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας του 1987.

Το καλοκαίρι του 1988, ο Τάκης Περσίας μετακινήθηκε στον Λεβαδειακό, ο οποίος έμελλε να είναι και ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του, μιας και το καλοκαίρι του 1989 αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να βάλει τέλος στην επαγγελματική του καριέρα.
Το καλοκαίρι του 1995, επέστρεψε στον Ολυμπιακό σαν βοηθός προπονητή του τότε προπονητή της ομάδας, Σταύρου Διαμαντόπουλου, ενώ από τα μέσα Ιανουαρίου του 1996 έως και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ο Τάκης Περσίας ανέλαβε πρώτος τεχνικός του Ολυμπιακού, καθώς ο Σταύρος Διαμαντόπουλος είχε λύσει νωρίτερα την συνεργασία του με τους ερυθρόλευκους.

Το καλοκαίρι του 1996 ανέλαβε πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος κράτησε τον Τάκη Περσία άμεσο συνεργάτη του έως και την αποχώρηση του το Νοέμβριο του 1999.

Ο Τάκης Περσίας ήταν βοηθός του Ντούσαν Μπάγεβιτς και στη δεύτερη θητεία του Σερβοέλληνα τεχνικού στον πάγκο του Ολυμπιακού Πειραιώς κατά την αγωνιστική περίοδο 2004-05.
Ο Τάκης Περσίας έχει πραγματοποιήσει συνολικά δύο συμμετοχές στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Ελλάδας.

Τελευταία Αρθρα

Μάρτι Φέλντμαν, ένας αντισυμβατικός ποδοσφαιρόφιλος

Στα 15 του, και αφού τον είχαν διώξει ήδη από πολλά σχολεία γιατί ήταν...

Ο Τζόρνταν ήθελε να είναι νικητής απο τότε που ήταν παιδί

Απο GymBeamΉθελε να είναι νικητής από τότε που ήταν παιδίΤον απέρριψαν από την ομάδα...

Η απίστευτη ιστορία του Μαμαντού Σακό

''Ξέρω τι είναι πείνα. Ξέρω τι είναι κρύο. Παρακαλούσα να μπορέσω να φάω, έτυχε να μην...

Τα ντοκιμαντέρ για την ζωή του Μάικλ Τζόρνταν

Το “The Last Dance” είναι ένα σπουδαίο ντοκιμαντέρ, το οποίο σε βάζει με μοναδικό...

Παρομοια αρθρα

Μάρτι Φέλντμαν, ένας αντισυμβατικός ποδοσφαιρόφιλος

Στα 15 του, και αφού τον είχαν διώξει ήδη από πολλά σχολεία γιατί ήταν...

Η απίστευτη ιστορία του Μαμαντού Σακό

''Ξέρω τι είναι πείνα. Ξέρω τι είναι κρύο. Παρακαλούσα να μπορέσω να φάω, έτυχε να μην...

Ρανιέρι: ”Το ποδόσφαιρο είναι απλό, εμείς το περιπλέκουμε”

«Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχω προπονήσει παντού και μπορώ να πω ότι...