Μια πολύ όμορφη, ανθρώπινη και ποδοσφαιρική ιστορία απο την Τανζανία

0

Η παρακάτω ιστορία, ανήκει στον Spyros Katsaounis και καλό θα ήταν να διαβαστεί απο όλους με μεγάλη προσοχή.

” Πριν ένα χρόνο είχα ταξιδέψει στην Αφρικη, στην Τανζανία.Σαν εναλλακτικοί ταξιδιώτες μείναμε μερικές μέρες σε ένα χωριό στους πρόποδες του Κιλιμάντζαρο σε μια φάρμα, ένα χωριό χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα. Εκεί γνωρίσαμε το Τζόνι, το παιδί, στη φωτογραφία, δεκατριών ετών.

Ο Τζόνι το μόνο που ήξερε απο τη ζωή εκτός της χώρας του ήταν οι λέξεις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, Μέσι και Ρονάλντο. Με ρώτησε για την ομάδα που υποστήριζα και μου είπε πόσο θα ήθελε να δει έναν αγώνα της.

Έτσι γυρίζοντας στην Ελλάδα, ετοίμασα ένα μεγάλο δέμα με ρούχα, παπούτσια, τσάντα, μπάλα και την πρώτη φανέλα του Ολυμπιακού που είχα αποκτήσει. Μετά από πολλές δυσκολίες, το δέμα έφτασε στα χέρια του Τζόνι και η χαρά του ήταν απερίγραπτη.

Η κατάσταση στην Αφρική είναι τραγική. Χειρότερα απ’αυτό π μπορεί να φανταστεί κανείς. Άτομα καλοσυνάτα και εγκάρδια, που ζουν με το τίποτα. Κάποια παλιά ρούχα δικά μου, ολόκληρη η ζωή του μικρού Τζόνι.

Δεν έχει σημασία η ομάδα. Ο μικρός Τζόνι έγινε Ολυμπιακός. Κάντε και εσείς κάποιο παιδί εκεί κάτω να υποστηρίζει την ομάδα σας. Κάντε τον ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναικό, οτιδήποτε.

Αλλάξτε τους τη ζωή με μια μικρή βοήθεια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here