Λίβερπουλ-Ίντερ: 0-1… Η ανάλυση του αγώνα

0

Λίβερπουλ-Ίντερ: 0-1

Η Γκολαρα του Λαουταρο δεν έφτασε

Παρόλη την μεγάλη προσπάθεια που έκανε η Ιντερ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, (παίζοντας και με 10 παίκτες από το 63ο λεπτό) δεν κατάφερε τελικά να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσαμπιονς Λιγκ.
Η Λίβερπουλ απο την μεριά της θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι αν έβρισκε το γκολ.
Ας πάμε όμως να αναλύσουμε τον αγώνα από την αρχή και με την βοήθεια των στατιστικών και γραφικών, με την βοήθεια της τεχνολογίας της Hudl και Wyscout.
Ο Γιουργεν Κλοπ παράταξε την ομάδα του στο γήπεδο με το αγαπημένο του 1-4-3-3 κατεβάζοντας την καλύτερη του εντεκάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Στην αντίπερα όχθη ο Ιντζαγκι κατέβασε την ομάδα του με το συνηθισμένο 1-3-5-2 χωρίς καμία ιδιαίτερη έκπληξη στην εντεκάδα του.

Η επίθεση της Λίβερπουλ ξεκινούσε με ένα κλασικό 1-4-2-3-1 ξεκινώντας το Build up της από τους κεντρικούς αμυντικούς και προσπαθώντας με ορθό τρόπο να κατεβάσει την μπάλα έως την αντίπαλη περιοχή.

Ο κύριος αποδέκτης των περισσότερων επιθέσεων ήταν ο Thiago Alcantara ο οποίος με την σειρά του μοίραζε το παιχνίδι προς τους πλάγιους Μπακ οι οποίοι προσπαθούσαν να βρούνε με κάθετες μεταβιβάσεις την τριάδα στην επίθεση.

Στην Οργανωμένη άμυνα η Λίβερπουλ αμυνότανε με 1-4-3-3 έχοντας μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές της, μη δίνοντας την δυνατότητα στην Ιντερ να βρει κάθετες πάσες στα μεσοδιαστήματα.

H επίθεση της Ιντερ ξεκινούσε από τα CB με σύστημα 1-3-4-3 προσπαθώντας να επιτεθούν απο τον άξονα όπου είχανε το πλεονέκτημα τους.

Στην οργανωμενη αμυνα η Ιντερ κατέβηκε με το με 1-5-3-2 προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να αμυνθεί αποτελεσματικά ενάντια στην πολύ γρήγορη τριάδα επίθεσης του αντιπάλου.

Γενικά στατιστικά αγώνα

Στα γενικά στατιστικά βλέπουμε το xGoal της Λίβερπουλ να είναι σχεδόν 4 φορές πάνω σε σχέση με την Ιντερ δείχνοντας και με αυτό τον τρόπο τις μεγάλες ευκαιρίες που έχασε η ομάδα του Γιουργκεν Κλοπ.

Άλλο ένα σημείο αναφοράς είναι ότι από τα 15 σουτ που κάνανε και οι δυο ομάδες μόνο τα 4 βρήκανε εστία και από τα
οποία μόνο ένα από αυτά κατέληξε στα δίχτυα.

Κατοχή μπάλας

Η κατοχή εως το δίλεπτο φωτιά με το γκολ και την κόκκινη κάρτα που είχε Ιντερ, ήταν σταθερά υπερ της Λιβερπουλ δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι η Ιντερ ειχε διαβάσει τα κενά στο Defense Transition της Λιβερπουλ και της έδινε την μπάλα για να επιτεθεί πρώτη.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό είναι το PPDA το οποίο φανερώνει τις αμυντικές δραστηριότητες που είχε η κάθε ομαδα.

Παρατηρούμε ότι από το 16ο λεπτό εως το δεύτερο ημίχρονο και πριν την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε η Ιντερ, είχε περισσότερες αμυντικές δραστηριότητες στο μισό της Λίβερπουλ ,επιβεβαιώνοντας την υπεροχή που είχε σε αυτόν τον τομέα μέχρι που δέχθηκε την κόκκινη κάρτα στο 63ο λεπτό.

Σημείο κλειδί θα έλεγα προσωπικά πέρα από την κόκκινη κάρτα ήταν και οι χαμένες ευκαιρίες της Λίβερπουλ, καθώς αν είχε σκοράρει η ομάδα του Κλοπ, τα πράγματα θα δυσκόλευαν ακόμα περισσότερο για τους νερατζούρι.

Ετσι την πρόκριση την διεκδίκησε μέχρι το τέλος η Ίντερ και το άγχος υπήρξε απο πλευράς Λίβερπουλ στο τέλος.

Ένα τελευταίο σχόλιο για το παιχνίδι και βάση των στατιστικών που αναλύσαμε, σε έναν αγώνα πραγματικά για γερά νεύρα, πέρασε η ομάδα η οποία είχε την μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοση της και στα 180 λεπτά των δυο αναμετρήσεων.

Football Analyst and Scout
Notaridis Eleftherios

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ