Ιστορικές πολεμικές σειρές, οι οποίες κέρδισαν το κοινό

0

”Ενθουσιασμένοι οι περισσότεροι με την σειρά “Το κόκκινο ποτάμι” και είναι λογικό καθώς είχε χρόνια να προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση κάτι που να έχει σχέση με ιστορικα ντοκουμέντα.

Η τελευταία σειρά που ήταν επίσης πολύ δυνατή και ιστορική, ήταν τα “Ματωμένα Χώματα” απευθείας σκηνοθετημένη από το βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου.

Ο Έλληνας σε πολλές περιπτώσεις δεν γνωρίζει την ιστορία του, ενώ και τα ΜΜΕ προτιμούν να στρέφονται σε αμερικανικα πρότυπα όσον αφορά τις ελληνικες σειρες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την κουλτούρα του Έλληνα.Μερικοι απορούν γιατί έχουν τέτοια τηλεθέαση και τέτοια δημοτικότητα οι τουρκικες σειρές…γιατί κάνουν λόγο για αξίες, για ήθος, για οικογένεια και επίσης πάντα κρατάνε το πατριωτικό στοιχείο έντονο με τον τρόπο τους και έχουν πετύχει να έχουν τεράστια ανταπόκριση σε πολλές χώρες και να διαφημίζουν την χώρα τους.

Εμεις προτιμάμε να διαφημίζουμε τη Νότια Αμερική και τον επαναστατικό της χαρακτήρα, προτιμάμε να δίνουμε τα εύσημα αν συμβεί κάτι καλό δίπλα μας, προτιμάμε να μιλάμε όμορφα για οποιονδήποτε λαό και όλα αυτά είναι σωστά και πολύ καλά κάνουμε, αλλά για την χώρα μας έχουμε πάντα επικριτική στάση όσον αφορά την ιστορία της.

Και εδώ υπήρξε επανάσταση, υπήρξε σκλαβιά, υπήρξε πείνα, υπήρξε φτώχεια, υπήρξε ξεριζωμός, υπήρξαν πρόσφυγες, υπήρξε πόλεμος, υπήρξαν ήρωες, υπήρξαν προδότες και υπήρξε ιστορία, απ’την οποια οι περισσότεροι λαοί διδάχτηκαν αλλά δεν διδαχτηκαμε εμείς καθώς η διχόνοια πάντα μπαίνει ανάμεσα μας.

Είναι καλό να γνωρίζουμε την ιστορία μας, είναι καλό να αγαπάμε τον τόπο μας, είναι καλό να είμαστε φιλεύσπλαχνοι και ειρηνικοί με όλους αλλα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία μας και τις θυσίες όλων αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για υψηλότερα ιδανικά,όπως η ελευθερία.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ