ΑρχικήΠοδοσφαιροΕλληνικό ΠοδόσφαιροH κατάκτηση του Βαλκανικού Κυπέλλου απο τον Ηρακλή

H κατάκτηση του Βαλκανικού Κυπέλλου απο τον Ηρακλή

Ο Ηρακλής σηκώνει το βαλκανικό κύπελλο!
Ήταν 23 Ιουνίου του 1985 όταν στη ρεβάνς του Καυτανζογλείου κόντρα στην Αργκές Πιτέστι, o Ηρακλής επικράτησε με 4-1 και κατέκτησε το Βαλκανικό κύπελλο.

Είχαν προηγηθεί σπουδαίες αναμετρήσεις κόντρα στη Γαλατάσαράϊ, την οποία ο Ηρακλής συνέτριψε με 5-1 στην έδρα του (17′ Καραϊσκος, 49′ Αδάμου, 59′ Μαλουμίδης, 71′ Χατζηπαναγής, 78′ Παπαϊωάννου), ενώ στη ρεβάνς ηττήθηκε με 1-0 και στην επόμενη φάση αντιμετώπισε μία ακόμη τουρκική ομάδα, την Άνκαρα Σπορ, επί της οποίας επίσης προκρίθηκε.
Στις 20/2/1985 οι “κυανόλευκοι” επικράτησαν με 1-0 χάρη σε εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Χατζηπαναγή, ενώ στο δεύτερο ματς, ηττήθηκε με 1-0 μπροστά σε 40.000 τούρκους φιλάθλους, αλλά πήρε την πρόκριση στα πέναλτι καθώς ο Γκιτσιούδης, απέκρουσε δύο.
Στις 12 Ιουνίου του 1985, στον πρώτο τελικό με την Αργκές Πιτέστι, ο Ηρακλής ηττήθηκε με 3-1 (το γκολ και πάλι ο Χατζηπαναγής και πάλι με πέναλτι), όμως στη ρεβάνς στο Καυτανζόγλειο επικράτησε με 4-1 και κατάκτησε το τρόπαιο, με τα γκολ των Γκρέταρσον στο 38′ του Καραϊσκου στο 34′, του Χατζηπαναγή στο 68′ (πεν.) και του Κωφίδη στο 78′.
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
Γκεοργκίεφ, Ζήφκας, Περγαμηνός (73′ Βακαλόπουλος), Καραϊσκος, Λευκόπουλος, Κωφίδης, Αδάμου, Παπαϊωάννου, Γκρέταρσον, Χατζηπαναγής, Μαλουμίδης (79′ Μαυρίδης).

Τελευταία Αρθρα

Ο Κολοκοτρώνης και ο όρκος του στην Τριπολίτσα

Τριπολιτσά 1783. Ο 13χρονος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πουλάει ξύλα με τον γαϊδαράκο του για να βοηθήσει...

Το αγίασμα της Αγίας Κυριακής στον ασιατικό Άνω Βόσπορο

Τα ρωμαίικα αγιάσματα της Πόλης είναι οι μυστικές φλέβες που αρδεύουν ακόμη το σώμα...

6:30 μ.μ. στις 5 Ιουλίου 1984… Ο Μαραντόνα στο Σαν Πάολο

5 Ιουλίου 1984…«Θέλω να γίνω το είδωλο των φτωχών παιδιών της Νάπολι, γιατί είναι...

Νίκος Γεωργαντάς, ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης σημαιοφόρος

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1908 υπήρξαν καθοριστικοί για το μέλλον μιας διοργάνωσης που έκανε,...

Παρομοια αρθρα

6:30 μ.μ. στις 5 Ιουλίου 1984… Ο Μαραντόνα στο Σαν Πάολο

5 Ιουλίου 1984…«Θέλω να γίνω το είδωλο των φτωχών παιδιών της Νάπολι, γιατί είναι...

Ο Τσάπμαν και οι πρωτοποριακές ιδέες γύρω απο το ποδόσφαιρο

Ο Χέρμπερτ Τσάπμαν κέρδισε την αγάπη του κόσμου της Άρσεναλ και την παγκόσμια αναγνώριση. Διαφοροποίησε...

Η Νάπολι έπαιξε τα ρέστα της στην μεταγραφή του Μαραντόνα

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Νάπολι, 8 εκατομμύρια δολάρια... Η οποία ολοκληρώθηκε την τελευταία...