Ο Έντιν Τέρζιτς, απο οπαδός, προπονητής της Ντόρτμουντ

0

Γεννήθηκε περίπου τριάντα χιλιόμετρα μακριά από το Ντόρτμουντ, σε μια οικογένεια εργατικής τάξης που μετανάστευσε από τη Γιουγκοσλαβία.Οπαδός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, πήγε στο γήπεδο για πρώτη φορά σε ηλικία εννιά ετών.

“Όλα όσα έχουν συμβεί εδώ στο παρελθόν, με έχουν σχηματίσει ως άνθρωπο”.

Απόφοιτος Αθλητικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Ρουρ στο Μπόχουμ, έπαιξε για μερικές ημι-επαγγελματικές ομάδες πριν κρεμάσει τα παπόυτσια του, στο τέλος της προηγούμενης δεκαετίας.

Στη συνέχεια προσλήφθηκε ως προπονητής στην ακαδημία νέων της Μπορούσια, όπου και είχε στενή συνεργασία με τον Γιούργκεν Κλοπ.Εκτός από λίγους μήνες που ακολούθησε τον Σλάβεν Μπίλιτς, ο Τέρζιτς, πέρασε ολόκληρη την καριέρα του, στη Ντόρτμουντ.Προπονητής ακαδημιών, κυνηγός ταλέντων, αναλυτής αγώνων, βοηθός προπονητή, πέρασε απο όλα τα πόστα.

Έκανε τα πάντα.Αλλά όταν, μετά την φυγή του Φαβρ, του ζητήθηκε να προπονήσει την πρώτη ομάδα, είπε στο συμβούλιο, ότι δεν θα τολμούσε ποτέ να ονειρευτεί οτι θα βρίσκεται σε τέτοια θέση στην αγαπημένη του ομάδα.

Η Ντόρτμουντ, με σκόρερ τον Χάλαντ και τον Σάντσο που πέτυχαν απο δύο γκολ, κατέκτησε το πέμπτο κύπελλο στην ιστορία της.

Ο Έντιν Τέρζιτς, εκείνο το εννιάχρονο αγόρι, δεν σταμάτησε ποτέ να είναι οπαδός της Μπορούσια Ντόρτμουντ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here