ΑρχικήΠοδοσφαιροKάρλο Παρόλα, το σήμα κατατεθέν της Panini

Kάρλο Παρόλα, το σήμα κατατεθέν της Panini

15 Ιανουαρίου 1950
Φιορεντίνα - Γιουβέντους...
Τελευταίο λεπτό του αγώνα, το αποτέλεσμα είναι 0-0, αλλά η Φιορεντίνα συνεχίζει να επιτίθεται για να βρει το νκητήριο γκολ.
Η καθοριστική στιγμή του αγώνα ήταν η μακρινή βολή του αμυντικού Μάγκλι προς τον Egisto Pandolfini, τον σταρ των Viola.
 Ανάμεσα σε αυτόν και το γκολ υπάρχει μόνο ο Parola που μπαίνει σε ένα πλάνο που θα γίνει ιστορικό, χάρη στη φωτογραφία του Corrado Banchi, ενός πολεμικού ανταποκριτή που βρέθηκε στον συγκεκριμένο αγώνα ποδοσφαίρου.
Είναι μια στιγμή που γίνεται θρύλος...
Η τέλεια χορογραφία, το αριστερό πόδι λυγισμένο για να συνοδεύει την κίνηση, το δεξί τείνει να δείξει δύναμη και μετά το χτύπημα στην μπάλα.
Γεννιέται το χτύπημα του Carlo Parola, το μέγιστο ιδανικό της ποδοσφαιρικής ομορφιάς, το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή.
Είναι η ουσία του ποδοσφαίρου, η επίδειξη δύναμης και αρμονίας.
Από το 1965 έχει γίνει σύμβολο στυλ.
Στις κερκίδες υπάρχει ένα αγόρι που ερωτεύεται αυτή την τεχνική χειρονομία, είναι από τη Μόντενα και αποφασίζει να αγοράσει τα δικαιώματα αυτής της φωτογραφίας, το όνομά του είναι Giuseppe Panini και θα κάνει το ψαλίδι του Parola σύμβολο των άλμπουμ του με αυτοκόλλητα.
Μια ξαφνική, ενστικτώδης και μαγικά ρομαντική χειρονομία που προορίζεται να γίνει αθάνατη.
Ο θρύλος του Carlo Parola θα μείνει για πάντα χαραγμένος στο μυαλό εκατομμυρίων Ιταλών παιδιών που έχουν συγκεντρώσει αυτοκόλλητα Panini τουλάχιστον μία φορά.

Τελευταία Αρθρα

Σμύρνη, Αγία Φωτεινή 1922…

«Σμύρνη,Αγία Φωτεινή, 1922 - Πίσω από τις Κλειστές Πύλες μιας Προδομένης Πόλης» Φωτογραφία ντοκουμέντο, Έλληνες...

Ο Γκεόργκι Χάτζι έγραψε ιστορία στην Γαλατασαράι

Ο Gheorghe Hagi έφτασε στην Γαλατασαράι το 1996, σε ηλικία 31 ετών, μετά από...

Αλέκος Παναγούλης, μια ζώη στην αντίσταση

«Ζει! Ζει! Ζει!» φώναξε ένα τεράστιο πλήθος στην Αθήνα στις 5 Μαΐου 1976, καθώς...

Το ιστορικό Markiz Pastanesi στην Πόλη

Το Markiz είναι ένα ζαχαροπλαστείο 100 ετών που βρίσκεται στην πολυσύχναστη οδό Istiklal στο...

Παρομοια αρθρα

Ο Γκεόργκι Χάτζι έγραψε ιστορία στην Γαλατασαράι

Ο Gheorghe Hagi έφτασε στην Γαλατασαράι το 1996, σε ηλικία 31 ετών, μετά από...

Ηλίας Πουρσανίδης, ένας πράος άνθρωπος των γηπέδων

Σε ηλικία 18 ετών ο Ηλίας Πουρσανίδης είχε καθιερωθεί ήδη ως βασικός στην ομάδα...

Σεβαντόν: ”Έφτιαξα μια νέα απλή ζωή και είμαι χαρούμενος”

''Έξι μήνες αφότου σταμάτησα να παίζω, γύρισα σπίτι και μετά, σκοτάδι. Έκλαιγα χωρίς να ξέρω...