ΑρχικήΠοδοσφαιροΟ Λιονέλ Μέσι, βρήκε τον παράδεισο στην Βαρκελώνη

Ο Λιονέλ Μέσι, βρήκε τον παράδεισο στην Βαρκελώνη

Ο Λιονέλ Μέσι, γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1987 στο Ροσάριο της Αργεντινής.

Γιος του Χόρχε Οράσιο Μέσι και της Σέλια Μαρία Κουτσιτίνι.

Στην ηλικία των δέκα ετών κι ενώ είχε ύψος 1,11 διέγνωστηκε ορμονική διαταραχή η οποία είχε σημαντικό αντίκτυπο στη φυσιολογική ανάπτυξη του οργανισμού.«Χωρίς ορμόνες μεταβολισμού, ο Λιονέλ θα έφτανε, στην καλύτερη, το 1,50 μέτρο κατά την ενηλικίωσή του» δήλωσε ο πατέρας του.

Η θεραπεία του κόστιζε μηνιαίως 900 ευρώ και επρόκειτο για ενέσιμη θυρεοειδική ορμόνη επί τριάντα μήνες.

Η Ρίβερ Πλέιτ, ενδιαφέρονταν για τον παίκτη, δεν θα έδινε όμως τα χρήματα για την θεραπεία.

Σε ηλικία δεκατριών ετών, ο Μέσι ταξίδεψε στη Βαρκελώνη, όπου και πραγματοποίησε σειρά δοκιμών με την Μπαρτσελόνα τον Ιούλιο του 2000.Η οικογένειά του διαπραγματεύονταν με την Μπαρτσελόνα.

Ο πατέρας του είχε ανησυχίες, καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν φαίνονταν να προχωρούν.

Έπειτα από έναν μήνα δοκιμών, ο υπεύθυνος των ακαδημιών Κάρλες Ρέσακ αποφάσισε να αναλάβει η ομάδα της Καταλονίας την πληρωμή της θεραπείας.

Η Λα Μασία, υποδέχτηκε τον Αργεντινό.

Το ιατρικό κόστος και την εκπαίδευση του ποδοσφαιριστή τα ανέλαβε η Μπαρτσελόνα και ο Μέσι εγκαταστάθηκε στην Καταλονία με την οικογένειά του.

Το πρώτο συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι, σε χαρτοπετσέτα…

”Στην Βαρκελώνη, στις 14 Δεκεμβρίου 2000 παρουσία των κυρίων Μιγκέλα και του Οράσιο Κάρλος Ρέσακ, υπάρχει δέσμευση υπό την ευθύνη τους και παρά τις γνωμοδοτήσεις εναντίον του, να υπογράψουμε τον Λιονέλ Μέσι.

Μια εβδομάδα μετά την υπογραφή αυτή ′′το έγγραφο′′ οδηγήθηκε ενώπιον ενός γραμματέα για να επικυρώσει την γραφή και να επισημοποιήσει το γεγονός.

Η περίφημη χαρτοπετσέτα είναι ακόμα στα χέρια του Γκατζιόλι, ο οποίος ζει στην Ανδόρα και την έχει φυλαγμένη σε ασφαλή θυρίδα, στην τράπεζα της Ανδόρας.

Τελευταία Αρθρα

”Οι πρόσφυγες δεν επιτρέπεται να επιβιβασθούν”

30 Αυγούστου 1922... Κανείς δεν ήξερε το μεγάλο κακό που ερχόταν…..την μεγάλη φωτιά …η Σμύρνη...

Σμύρνη 1921, ο Χρυσόστομος στην εξέδρα του Πανιωνίου

Μια σπάνια φωτογραφική στιγμή από τη Σμύρνη των τελευταίων χρόνων πριν από την Μικρασιατική...

Oι απελάσεις των Ελλήνων απο την Πόλη το 1964

Στις 16 Μαρτίου του 1964 η τουρκική κυβέρνηση ακύρωσε μονόπλευρα τη Σύμβαση του 1930...

Γεώργιος Κονδύλης, ο Κεραυνός

Γεώργιος Κονδύλης ο Κεραυνός: Το όνομα που οι Τούρκοι δεν ξέχασαν και δεν θα...

Παρομοια αρθρα

Ιμπραήμοβιτς: ”Ο Μουρίνιο έχει τρόπο να μπαίνει στο κεφάλι σου”

"Όταν κερδιζεις ένα τέτοιο βραβείο, θα έπρεπε να ντρέπεσαι, θα έπρεπε να πεις στην...

Mεσούτ Εζίλ, τα τρία τρομερά χρόνια στην Ρεάλ

«Ήμουν πολύ λυπημένος όταν έφυγα από την Μαδρίτη. Θυμάμαι στο αεροδρόμιο, την στιγμή που το...

ΑΠΟΕΛ, η ιστορία και η ίδρυση της ομάδας

Την εποχή της ίδρυσης του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο υπήρχαν ελάχιστα σωματεία που ασχολούνταν με...