ΑρχικήΠοδοσφαιροO Τόμας Μίλερ, ξέρει πολύ καλά τον ρόλο του στο γήπεδο

O Τόμας Μίλερ, ξέρει πολύ καλά τον ρόλο του στο γήπεδο

”Όταν πάω κάπου που υπάρχουν μικρά παιδιά, μου λένε να τους κάνω κάποια κόλπα με την μπάλα, ή διάφορα τρικ με τα πόδια μου. Όμως δεν ξέρω από αυτά.

Συμφωνώ, πως δεν είμαι παίκτης για να με παρακολουθούν για ενενήντα λεπτά, όμως είμαι ομαδικός και προσπαθώ να αποδίδω όσο ξέρω.

Στην Γερμανία δεν πιστεύουμε στους σούπερ σταρ.

Εδώ μας διδάσκουν από μικρή ηλικία να παίζουμε ομαδικά, όχι μόνο να λάμπουμε για προσωπικό συμφέρον.

Γι ‘αυτό δεν θα δείτε πολλούς Γερμανούς παίκτες να κερδίζουν την Χρυσή Μπάλα, αλλά από την άλλη, μπορείτε να δείτε τέσσερα αστέρια στη φανέλα μας.

Πιστεύουμε στην επιτυχία της ομάδας, όχι στην ατομική επιτυχία.

Όλες οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα έχουν αυτήν τη νοοτροπία.

Παίζουμε ομαδικά, σκοράρουμε ομαδικά και κερδίζουμε ομαδικά γιατί δεν υπάρχει χώρος για εγωκεντρισμό στο ποδόσφαιρό μας.”

Τόμας Μίλερ

Είναι ένας παίκτης “εργαλείο” αφού μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά σε πολλές θέσεις,όπως επιθετικός μέσος, δεύτερος επιθετικός ακόμη και εξτρέμ.

Είναι γνωστός για τις έξυπνες τοποθετήσεις του, την ομαδική του δουλειά και τις δημιουργικές ικανότητες, συνάμα με την ευκολία που έχει στο σκοράρισμα.

Πρωτοεμφανίστηκε με την πρώτη ομάδα της Μπάγερν,τη σεζόν 2009-10 με προπονητή τον Λουίς φαν Χάαλ.

Έπαιξε σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, καθώς κέρδισε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και πήγε στον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ.

Την αγωνιστική περίοδο 2012-13,που θεωρείται η καλύτερη στην καριέρα του, πέτυχε 23 γκολ και κέρδισε ένα ιστορικό τρεμπλ, αφού κατέκτησε το κύπελλο,το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λίγκ.

Η πρώτη του κλήση στην Εθνική Γερμανίας έγινε το 2010.

Στο παγκόσμιο κύπελλο του 2010,πέτυχε πέντε γκολ σε έξι εμφανίσεις αλλά η Γερμανία τερμάτισε στη τρίτη θέση.

Ονομάστηκε ο καλύτερος νέος παίκτης και κέρδισε το χρυσό παπούτσι ως ο κορυφαίος σκόρερ του τουρνουά, με πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Σ

το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 έπαιξε σημαντικό ρόλο βοηθώντας την ομάδα να κερδίσει το τρόπαιο, σκοράροντας πέντε γκολ και πήρε το βραβείο της ασημένιας μπάλας ως ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του τουρνουά και το αργυρό παπούτσι, ως δεύτερος καλύτερος σκόρερ του τουρνουά.

Επίσης, ήταν στην καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης.

Τελευταία Αρθρα

Σμύρνη, Αγία Φωτεινή 1922…

«Σμύρνη,Αγία Φωτεινή, 1922 - Πίσω από τις Κλειστές Πύλες μιας Προδομένης Πόλης» Φωτογραφία ντοκουμέντο, Έλληνες...

Ο Γκεόργκι Χάτζι έγραψε ιστορία στην Γαλατασαράι

Ο Gheorghe Hagi έφτασε στην Γαλατασαράι το 1996, σε ηλικία 31 ετών, μετά από...

Αλέκος Παναγούλης, μια ζώη στην αντίσταση

«Ζει! Ζει! Ζει!» φώναξε ένα τεράστιο πλήθος στην Αθήνα στις 5 Μαΐου 1976, καθώς...

Το ιστορικό Markiz Pastanesi στην Πόλη

Το Markiz είναι ένα ζαχαροπλαστείο 100 ετών που βρίσκεται στην πολυσύχναστη οδό Istiklal στο...

Παρομοια αρθρα

Ο Γκεόργκι Χάτζι έγραψε ιστορία στην Γαλατασαράι

Ο Gheorghe Hagi έφτασε στην Γαλατασαράι το 1996, σε ηλικία 31 ετών, μετά από...

Ηλίας Πουρσανίδης, ένας πράος άνθρωπος των γηπέδων

Σε ηλικία 18 ετών ο Ηλίας Πουρσανίδης είχε καθιερωθεί ήδη ως βασικός στην ομάδα...

Σεβαντόν: ”Έφτιαξα μια νέα απλή ζωή και είμαι χαρούμενος”

''Έξι μήνες αφότου σταμάτησα να παίζω, γύρισα σπίτι και μετά, σκοτάδι. Έκλαιγα χωρίς να ξέρω...