ΑρχικήΠοδοσφαιροΑντρέας Κέπκε, ένα τέρμα της γερμανικής σχολής

Αντρέας Κέπκε, ένα τέρμα της γερμανικής σχολής

Ο Αντρέας Κέπκε (γεννημένος στις 12 Μαρτίου 1962 στο Κίελο) είναι ένας παλαίμαχος Γερμανός τερματοφύλακας ποδοσφαίρου ο οποίος ήταν μέλος της γερμανικής ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 1990 και ήταν επίσης μέλος της ομάδας που έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 1994.

Αν και δεν αγωνίστηκε σε κανέναν από τους αγώνες, καθώς ο Μπόντο Ίλγκνερ ήταν αυτός που προτημίθηκε για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα, η μεγάλη ευκαιρία για τον Κέπκε για να δείξει το ταλέντο του ήρθε λίγο αργότερα.

Έχοντας ψηφιστεί ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στη Γερμανία για το 1993, η μεγαλύτερή του διάκριση ήρθε το 1996, όταν και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίζοντας καθοριστικό ρόλο στη πορεία της Γερμανίας στη διοργάνωση (απέκρουσε το πέναλτι του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση της Γερμανίας στον τελικό).

Χάρη στα κατορθώματά του, ψηφίστηκε από την FIFA ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας παγκοσμίως για τη χρονιά.

Ο Κέπκε υπήρξε επίσης βασικός τερματοφύλακας της Γερμανίας στη πορεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, η οποία τερματίστηκε άδοξα με μια ήττα με σκορ 3–0 από την Κροατία στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Έχοντας ήδη πάρει την απόφασή του να αποσυρθεί μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, ο Κέπκε παρέμεινε πιστός στην απόφασή του.

Η απόσυρσή του άνοιξε το δρόμο για ακόμη έναν μεγάλο Γερμανό τερματοφύλακα, τον Όλιβερ Καν.

Συνολικά, ο Κέπκε αγωνίστηκε σε 59 αγώνες με τη εθνική του ομάδα.

Ο Κέπκε ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Χόλσταϊν Κίελ το καλοκαίρι του 1979, ενώ αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο στην ΦΚ Νυρεμβέργη με το τέλος της σεζόν 2000–01 της Τσβάιτε Λίγκα.

Αγωνίστηκε επίσης στην Άιντραχτ Φραγκφούρτης, στην οποία είχε πάρει μεταγραφή από την ΦΚ Νυρεμβέργη το καλοκαίρι του 1994, έναντι του ποσού των €516,200, στην οποία ΦΚ Νυρεμβέργη επέστρεψε πέντε χρόνια αργότερα μέσω της Ολιμπίκ Μαρσέιγ.

Ακόμη και σήμερα ο Κέπκε παραμένει να ασχολείται ενεργά με το γερμανικό ποδόσφαιρο. Αυτό το καιρό εργάζεται ως προπονητής τερματοφυλάκων στην Εθνική Γερμανίας.

Διατέλεσε επίσης πρέσβης της πόλης της Νυρεμβέργης, καθώς αυτή προετοιμαζόταν να φιλοξενήσει αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Τελευταία Αρθρα

Atlantik, ένα απο τα θρυλικά στέκια της Πόλης

Ποιος ήταν ο "θειος Κλες", στην Πόλη της δεκαετίας του '40 και τι σχέση...

H απελευθέρωση της Καβάλας

Μετά την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τα Χριστιανικά κράτη του Βαλκανικού Συνασπισμού (Σερβία,...

Άντζελο Ντι Λίβιο: ”Η Γιούβε του 1996 ήταν όνειρο”

«Ήταν πρωί και ήμουν στην παραλία στο Τζεσόλο με φίλους όταν χτύπησε το τηλέφωνό...

Η απελευθέρωση των Σερρών

Στις 29 Ιουνίου 1913 η πόλις των Σερρών μέσα από τις στάχτες και τα...

Παρομοια αρθρα

Άντζελο Ντι Λίβιο: ”Η Γιούβε του 1996 ήταν όνειρο”

«Ήταν πρωί και ήμουν στην παραλία στο Τζεσόλο με φίλους όταν χτύπησε το τηλέφωνό...

Αλιρεζά Μπεϊρανβάντ, η ζωή του Ιρανού τερματοφύλακα

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο ιστορίες ανθρώπων που νίκησαν την φτώχεια και τις δυσκολίες, αλλά...

26 Ιουνίου 1992, η Δανία σηκώνει το Euro

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο πόλεμος μαινόταν στα Βαλκάνια, καθώς ο κόσμος...